Raiven, ki letos na Emi sodeluje kot sovoditeljica in ne kot tekmovalka kot zadnji dve leti, pravi, da se bo zagotovo še vrnila na Emo tudi kot tekmovalka, a šele čez nekaj let.

Bo pa vsaj malce potešila svoje oboževalce s tem, da bo na sobotnem finalu zapela tri pesmi, Črno-bel, Zažarim in čisto sveži single.

Sara Briški Cirman, kot je pravo ime 22-letne pevke in harfistke, je lani na Emi z radijsko uspešnico Zažarim končala na tretjem mestu, predlani pa s pesmijo Črno-bel na drugem. A, kot je povedala v MMC-jevi spletni klepetalnici, ji dve zaporedni uvrstitvi pod vrh nista vzeli morale.

Na vprašanje o strokovnih komisijah, ki krojijo ra

Tokratna gostja MMC-jeve spletne klepetalnice je bila Raiven. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Tokratna gostja MMC-jeve spletne klepetalnice je bila Raiven. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

zplet izbora in bi morale biti nepristranske, a se pogosto s tekmovalci osebno poznajo ali z njimi sodelujejo (kot primer je uporabnik navedel kranjsko komisijo), pa: "Slovenija je tako majhna, da se zelo težko najde komisija, ki se z izvajalci ne bi poznala. Se mi pa zdi, da je bila strokovna komisija Kranja ena izmed bolj kredibilnih komisij."

Šolana pevka
Ker Raiven Emo letos vodi, na vprašanja o tem, kdo je njen favorit, ni odgovarjala, ker pravi, da bi se s tem zamerila preostalim sedmim tekmovalcem, je bil pa dovolj zgovoren njen odgovor na vprašanje, kaj si misli o slovenskem glasbenem okusu. "Je pač 10 let za časom," je skomignila in spet druge

Raiven z Vidom Valičem na odru Eme. Foto: Jani Ugrin
Raiven z Vidom Valičem na odru Eme. Foto: Jani Ugrin

mu pritrdila, da bi se verjetno v kakem drugem, naprednejšem okolju, že prvič uvrstila na Evrovizijo.

Raiven je oboževalcem odgovorila še, da ima fanta, da si je kreacijo, v kateri je vodila Emo, naročila kar prek spleta, za vpadljivo dvobarvno pričesko pa, da si je vedno želela lase pobarvati v dveh barvah - v rožnato in vijolično.

Cirmanova se je z glasbo začela ukvarjati pri rosnih štirih letih, s harfo pa je končala tako nižjo kot srednjo glasbeno šolo. Srednjo šolo je obiskovala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, smer harfa, džezovsko petje in solopetje ter program umetniške gimnazije. Leta 2015 je maturirala iz solopetja in svoje glasbeno izobraževanje nadaljevala na ljubljanski Akademiji za glasbo (solopetje − opera).

Celoten spletni pogovor si lahko preberete spodaj.

<-- Vsebina spodaj se je prenesla iz starega urejevalnika. Odstranite to vrstico in shranite/uredite novico. -->