Evrovizija je eden največjih svetovnih televizijskih dogodkov, letošnjo 65. prireditev naj bi si samo prek malih zaslonov ogledalo skoraj 200 milijonov ljudi. Foto: EPA
Evrovizija je eden največjih svetovnih televizijskih dogodkov, letošnjo 65. prireditev naj bi si samo prek malih zaslonov ogledalo skoraj 200 milijonov ljudi. Foto: EPA

Mestni svet je odobril kritje 6,7 milijona stroškov, ki so nastali kot posledica odpovedi Evrovizije 2020 zaradi pandemije novega koronavirusa, je poročala tiskovna agencija ANP.

16. maj bo evrovizijsko obarvan

Evrovizija bo 16. maja ob 21. uri po srednjeevropskem času povezala vse ljubitelje Evrovizije s posebnim spletnim prenosom. V sklopu dogodka z naslovom Eurovision: Europe Shine A Light se bodo netekmovalno poklonili vsem 41 pesmim, ki bi jih na Evroviziji morali slišati letos, hkrati pa obljubljajo tudi številna presenečenja.

"Organizatorji in tisti, ki prenašajo Evrovizijo, lahko računajo na Rotterdam kot gostujoče mesto," je v četrtek po glasovanju sporočil član mestnega sveta za kulturo Said Kasmi.

Novi termini za Evrovizijo 2021 še niso znani.

Pravila za Pesem Evrovizije 2021 se ne bodo spreminjala, kar pomeni, da letošnje pesmi ne morejo sodelovati tudi v letu 2021. Vsaka radiotelevizija pa se lahko sama odloči, ali jih bo v letu 2021 zastopal letošnji izvajalec ali ne. To pomeni, da bodo na Pesmi Evrovizije 2021 lahko sodelovale skladbe, ki bodo komercialno izdane in javno objavljanje od 1. septembra 2020 naprej.

Slovenske barve bi na Evroviziji 2020 morala zastopati Ana Soklič s pesmijo Voda.

Zmagovalna skladba: Ana Soklič - Voda

Organizatorji so marca sporočili, da je Evrovizija 2020 odpovedana, ustavili so priprave na tekmovanje. Takoj zatem se je evrovizijsko prizorišče Ahoy spremenilo v urgentno bolnišnico za tiste, ki so zboleli za covidom-19.