Tretje mesto Line Kuduzović bo tudi letos ostalo najboljša uvrstitev na Pesmi Evrovizije za otroke. Foto: Elena Volotova (EBU)
Tretje mesto Line Kuduzović bo tudi letos ostalo najboljša uvrstitev na Pesmi Evrovizije za otroke. Foto: Elena Volotova (EBU)
Ula Ložar - fotografija z vaje. Foto: EBU (Elena Volotova / Maria Mifsud)
Ula Ložar je na Malti osvojila 12. mesto. Foto: EBU (Elena Volotova / Maria Mifsud)

Slovenija je k izboru prvič pristopila leta 2014, ko je na Malto poslala Ložarjevo. Ta je s pesmijo Nisi sam/Your Light pristala na dvanajstem mestu. Lani pa je v Bolgariji najboljšo uvrstitev do zdaj za Slovenijo dosegla Kuduzovićeva, ki je s pesmijo Prva ljubezen osvojila tretje mesto. Letos pa bosta ostali brez naslednika, saj projekta ni v finančnem in programskem načrtu (PPN) za leto 2016.

"PPN 2016 se je sprejemal še v času, ko ni bilo dovolj informacij glede nadaljnjega poteka festivala, prav tako pa spremenjeni termin festivala ni v skladu s sprejeto programsko shemo na TV Slovenija," so pojasnili iz razvedrilnega programa.

Dogajanje v zvezi z Evrovizijo lahko spremljate na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in YouTubovem kanalu.

Televizija Slovenija bo še naprej skrbela za podporo mladim glasbenim ustvarjalcem in bo tako sodelovala pri velikem evrovizijskem projektu Evrovizijski mladi glasbeniki 2016, ki bo 3. septembra, prav tako v Otroškem in mladinskem programu pripravljajo oddajo V svojem ritmu. Nadarjeni mladi pevci pa so se do zdaj lahko predstavili v rubriki Mali velikani v oddaji Slovenski pozdrav.