Oder bo v soboto med nastopom Ule zažarel na račun pirotehničnega vložka. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)
Oder bo v soboto med nastopom Ule zažarel na račun pirotehničnega vložka. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)
Po vaji je Ula stopila še pred sedmo silo. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)
Uline vaje potekajo ves čas - tudi ko ni na odru - pod vodstvom učiteljice Marjetke Vovk in Raaya. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)

12-letna pevka se je prve vaje s pirotehniko malce ustrašila. "Zelo sem se je ustrašila," je priznala in dodala: "Skoraj bi me kap." Ampak kot je razložila v isti sapi, je zdaj ne more več nič presenetiti in je pripravljena na sobotni nastop.

Četrtek je tako preživela v dvorani, kjer je najprej prestala drugo vajo, vmes je prestala tiskovno konferenco, zvečer pa še vajo s preostalimi petnajstimi tekmovalci. Sedmo silo so poleg petja zanimale tudi njene dejavnosti v prostem času, kot so pletenje in kuhanje. Voditelju je tako v šali obljubila, da mu bo do naslednjega leta spletla pulover in ob snidenju prinesla še rižoto.

Novinarji pa so presenetili Ulo s podatkom, da je v anketi evrovizijskega bloga WiwiBloggs prav njena priredba zmagovalne evrovizijske skladbe Rise Like A Phoenix, ki jo je posnela z duetom Maraaya, premagala vso konkurenco v spletnem glasovanju.

Že v četrtek zjutraj je na plaži blizu hotela, v katerem prebiva v Valletti, posnela videospot za slovensko različico evrovizijske skladbe, ki je doživel premiero v večernih urah. "Fantastičen je," ga je pokomentirala ob prvem ogledu Ula.

Za njo bo navijal cel razred malteških oboževalk
Ula je v sredo dopoldne znova preživela v družbi učenk katoliške šole v Zejtunu, le da so se njihove poti srečale v središču mesta, kjer so si skupaj ogledale arheološki muzej. "Zelo dobro smo se ujele in zelo sem vesela, da sem jih spoznala," je dejala slovenska predstavnica.

Po nekajurnem druženju je svoje nove prijateljice naučila tudi nekaj slovenskih besed. A tokrat ni šlo brez podpisovanja, le da je tokrat Ula ustregla prošnjam vseh učenk. Za njo bodo navijale tudi v soboto, ko bodo v dvorani mahale s slovenskimi zastavami.