Maraaya za nastop na Dunaju ne napovedujeta večjih sprememb. Foto: Jernej Kokol
Maraaya za nastop na Dunaju ne napovedujeta večjih sprememb. Foto: Jernej Kokol
Evrovizija
Slovenci bi verjetno takšen razplet takoj podpisali. Foto: Oddschecker

Na spletni strani Oddschecker, ki združuje stanje na več kot 20 stavnicah, že več tednov spremljajo priljubljenost tokratnih pesmi in izvajalcev na Evroviziji, ki bo od 19. do 23. maja potekala na Dunaju. In Slovenijo ta razpredelnica lahko zelo veseli, saj sta Maraaya s pesmijo Here for you trenutno uvrščena tik za prvo trojico. V primeru slovenske zmage bi stavci za vsak vložen evro dobili od 11 do 15 evrov.

Švedska, Italija, Estonija
Na vrhu so predstavniki Švedske, Italije in Estonije, ki veljajo za vroče favorite jubilejne 60. Pesmi Evrovizije. Za švedskega predstavnika Mansa Zelmerlöwa se tako kvota giba med 2,4 in 2,75, za italijanski popopera trojec Il Volo je razmerje okoli 1:5, za estonski dvojec Elina Born & Stig Rästa pa 1:6.

Med deseterico najbolj "vročih" držav - stanje je bilo zadnjič osveženo v sredo, so poleg Slovenije tudi predstavniki Avstralije, Finske, Rusije, Azerbajdžana, Norveške in Velike Britanije. Prav na repu so Češka, Portugalska in San Marino, pri katerem je kvota za zmago med 51 in 151.

Zanimive so tudi napovedi za to, katere države se bodo iz obeh predizborov uvrstile v sobotni finale. Iz prvega polfinala najbolje kaže Armeniji, Romuniji, Srbiji, Albaniji, Belorusiji, Danski, Makedoniji, Gruziji, Grčiji in Madžarski, iz drugega pa Švedski, Črni gori, Sloveniji, Cipru, Islandiji, Irski, Izraelu, Latviji in Litvi. Razveseljivo je tudi to, da Slovenija iz tedna v teden "pleza" po lestvici navzgor.

Na eni izmed spletnih strani, ki združuje vse ljubitelje enega največjih glasbenih festivalov na svetu, pa so ponudili tudi anketo, pri kateri so največji oboževalci Evrovizije, ki so poslušali že vse letošnje tekmovalne skladbe, glasovali za tistega, ki menijo, da bo postal naslednik Conchite Wurst. Oddanih je bilo več kot 18.200 glasov, na tej anketi pa vodi Italija pred Španijo.

Na Dunaju bo sicer tekmovalo 40 držav.