"Počutim se dobro, a malo zmedeno. Rada bi se zahvalila vsem, ki so glasovali. Čustva me prevevajo," je po zmagi povedala 32-letna glasbenica.

Napovedala je, da bo v Malmöju pripravila še večji spektakel. Na koncu je vsem oboževalcem sporočila: "Vse vas imam zelo rada. Imejte se radi, objemajte se in bodite srečni. Ne izgubite upanja."

Ravno o tem govori pesem Ramonda, je povedala pevka s pravim imenom Teodora Pavlovska. Pesem predstavlja vnovično rojstvo in novo moč.

Kot so zapisali na spletni strani srbske nacionalne televizije RTS, je Teodora Pavlovska pevka, pianistka, skladateljica, besedilopiska in glasbena producentka. Diplomirala je iz petja na sloviti akademiji Berklee College of Music v Bostonu. Je prva izvajalka iz Srbije, ki je na platformi Spotify presegla več kot tri milijone poslušalcev, so dodali.

Napisala je več uspešnic za srbske glasbenike, nato pa se je odločila, da začne samostojno pevsko kariero. Pred Ramondo je občinstvo osvojila s pesmijo Džanum, ki se pojavlja v priljubljeni televizijski seriji Južni veter: Na meji.

Marija Šerifović verjame v Teya Doro
Srbija je svojo evrovizijsko predstavnico izbrala na tekmovanju Beovizija, ki je trajalo tri dni.

V finalu je Teya Dora prejela 22 točk (12 točk ji je podelila strokovna žirija, 10 pa občinstvo). Sledita ljubljenka občinstva Breskvica s pesmijo Orlovo gnezdo (pet točk žirije in 12 točk občinstva) in Zorja s pesmijo Lik u ogledalu (deset točk žirije, sedem točk občinstva) – obe sta zbrali po 17 točk. Nekdanja srbska evrovizijska predstavnica Konstrakta, ki je tokrat stavila na pesem Novo, bolje, je osvojila 16 točk (osem točk žirije in osem točk občinstva).

Polovico glasov je prispevala žirija, polovico pa občinstvo z glasovanjem s sporočili SMS.

V petčlanski žiriji je bila med drugim zmagovalka Evrovizije 2007 Marija Šerifović, ki je največ glasov podelila prav poznejši zmagovalki z obrazložitvijo, da ima Teya Dora vse, kar je potrebno za osvojitev evrovizijskega občinstva. Se strinjate z Marijo Šerifović? Prisluhnite pesmi Ramonda.