Uli so v veliko pomoč pri nastopanju posebni amuleti za srečo. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)
Uli so v veliko pomoč pri nastopanju posebni amuleti za srečo. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)
Slovenska predstavnica je že takoj na prvi vaji pokazala svojo obleko, medtem ko jih druge delegacije večinoma še vedno skrivajo. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)

"Kot ena žuželka sem (smeh). Zadnji del obleke je nekaj posebnega, saj imam žep, v katerega lahko dam stvari za srečo. Res je zelo majhen in se ne vidi," je slovenska predstavnica na Evroviziji opisala obleko, ki je delo Vesne Mirtelj. A ne le obleke, Ula je na odru sredi nekdanje ladjedelnice v Marsi pozornost evrovizijske javnosti ukradla s svojim glasom.

12-letno pevko je ob prihodu na prizorišče najbolj navdušil oder. "Oder je zelo lep, še posebej, ko se med mojim nastopom pojavijo zvezdice in pirotehnika." Toda prva vaja je pokazala, da Ula stavi na minimalizem. "Na odru je bilo super. Malo smo popravljali nastop, tako da je na koncu nastalo nekaj zelo lepega. Super bo in komaj čakam na soboto," je dejala po nastopu Ula, nekaj minut za tem, ko je spoznala malteško predsednico Mary-Louise Coleiro Preco in se fotografirala z njo.

Pred sobotnim finalom Ulo čakajo na odru še dve vaji in generalka. Toda vaje se za mlado pevko nikoli ne končajo, saj od jutra vadi v hotelu. V posebno pomoč pa so ji tudi posebni kamni in kristali za srečo.

Več utrinkov iz zakulisja prve vaje si lahko pogledate spodaj.