LPS (Last Pizza Slice) so klepetali z vami. Foto: RTV Slovenija
LPS (Last Pizza Slice) so klepetali z vami. Foto: RTV Slovenija

Peterica dijakov s Celjskega se je na EMO 2022, na kateri si je pripela evrovizijski nastop, uvrstila prek EME freš, izbora mladih izvajalcev. Slovenijo so prepričali z nalezljivo retroskladbo Disko.

Pričakujemo, da bomo uživali na odru in imeli super nastop.

LPS pred polfinalom

Kako pa so se na pesem odzvale druge evrovizijske delegacije v Torinu, je zanimalo enega izmed naših bralcev? "Predstavniki so se lepo odzvali na našo pesem, še posebej predstavnice Islandije," so dejali člani zasedbe. Ti težko izberejo najljubšo pesem na letošnji Evroviziji, saj jih je veliko dobrih, so še razkrili v MMC-jevi spletni klepetalnici.

LPS: Disko

Pesem Disko, ki je nastajala tri mesece, bodo zapeli v slovenskem jeziku, kmalu pa bo pripravljena za izdajo tudi angleška različica. Za zdaj imajo izdana dva singla, prizadevajo pa si tudi, da bi izdali album.

Člani skupine so se spoznali v gimnaziji, kmalu pa je nastala ideja o skupini: "Prijatelji smo, ki smo želeli delati glasbo. Začeli smo leta 2018."

Zala Velenšek je s 17 leti najmlajša udeleženka Evrovizije 2022. 18 sta stara Gašper Hlupič in Filip Vidušin, 19 pa Mark Semeja in Žiga Žvižej.

LPS bodo s pesmijo Disko nastopili v prvem polfinalu 10. maja kot peti po vrsti, dva dni pozneje bo sledil še drugi polfinale, finale pa bo 14. maja.