Slovenski predstavnik se bo na Evroviziji, ki bo maja potekala v Ukrajini, predstavil v drugi polovici prvega polfinala. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski predstavnik se bo na Evroviziji, ki bo maja potekala v Ukrajini, predstavil v drugi polovici prvega polfinala. Foto: MMC RTV SLO
Skozi vse tri večere bodo krmarile Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak in Tanja Kocman, v finalu se jim bo pridružil še Mario Galunič.
Skozi vse tri večere bodo krmarile Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak in Tanja Kocman, v finalu se jim bo pridružil še Mario Galunič. Foto: Jani Ugrin

Na prvem predizboru 17. februarja bodo nastopili KiNG FOO (Wild Ride), Nika Zorjan (Fse), Tosca Beat (Free World), Lea Sirk (Freedom), Sell out (Ni panike), Zala (Lalalatino), Alya (Halo) in Omar Naber (On My Way).

Na drugem predizboru 18. februarja pa Clemens (Tok ti sede) ✶ Raiven (Zažarim) ✶ Kataya & Duncan Kamakana (Are You There) ✶ BQL (Heart of Gold) ✶ INA SHAI (Colour Me) ✶ United Pandaz & ARSELLO feat. Alex Volasko (Heart to Heart) ✶ Tim Kores (Open Fire) ✶ Nuška Drašček (Flower in the Snow).

Nov sistem glasovanja
V vsakem od dveh predizborov se bo predstavilo osem pesmi. Štiri se bodo uvrstile v finalni večer. Dve najboljši po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in dve najboljši po mnenju strokovne žirije.

Izbor za Pesem Evrovizije 2017 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu YouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

O zmagovalcu bo odločalo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50.

O izboru EMA 2017
Izbor EMA se po sedmih letih ponovno seli na Gospodarsko razstavišče. Vse tri večere si bodo gledalci lahko ogledali tudi v živo: dva predizbora, 17. in 18. februarja 2017, ter finalni večer, 24. februarja 2017. Gledalci in poslušalci bodo ob strokovnih žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 62. tekmovanju za pesem Evrovizije 2017 v Kijevu.

Prvi predizbor

Zap. št.IzvajalecNaslovGlasbaBesedilo Aranžma
1.KiNG FOOWILD RIDERok GolobCherie Lucas, Rok GolobRok Golob
2.NIKA ZORJANFSEMaraayaNika ZorjanRaay Music
3.TOSCA BEATFREE WORLDAndraž Kržič, Tosca BeatPeter Penko, Andraž KržičPeter Penko & Jamirko
4.LEA SIRKFREEDOMLea Sirk, Gaber RadojevičLea SirkLea Sirk, Gaber Radojevič, Miha Gorše, Tomy DeClerque
5.SELL OUTNI PANIKEMiha Gorše, Uroš ObranovičTina MucMiha Gorše
6.ZALALALALATINOZalaZalaKrešimir Tomec, Luka Ipavec
7.ALYAHALORaayRok Lunaček, Tina PišRaay Music
8.OMAR NABERON MY WAYOmar NaberOmar NaberOmar Naber, Žiga Pirnat

Drugi predizbor

Zap. št.IzvajalecNaslovGlasbaBesediloAranžma
1.CLEMENSTOK TI SEDEKlemen MramorKlemen Mramor
Klemen Mramor
2.RAIVENZAŽARIMJernej Kržič, Tadej Košir, Sara Briški CirmanSara Briški CirmanJernej Kržič, Tadej Košir
3.KATAYA & DUNCAN KAMAKANAARE YOU THERETim ŽibratDuncan Kamakana, Tim Žibrat, KatayaTim Žibrat, Blaž Vrečko, Klemen Orter, Samo Jezovšek
4.BQLHEART OF GOLDMaraayaAnej PiletičRaay Music
5.INA SHAICOLOUR MEMartina ŠrajMartina ŠrajHans Kristjan Aljas, Vincenzo Capodivento, Niccolo Rebecchi
6.

UNITED PANDAZ & ARSELLO feat. ALEX VOLASKO

HEART TO HEARTGorazd Hižak (Arsello), Alex VolaskoAlex VolaskoGorazd Hižak (Arsello)
7.TIM KORESOPEN FIREJeff Lewis, Drew LawrenceJeff Lewis, Drew LawrenceJeff Lewis, Drew Lawrence
8.NUŠKA DRAŠČEK FLOWER IN THE SNOWPele Loriano, Lina ButtonLina Button, Brendan WadePele Loriano