Slovenija se je v zadnjih petih letih trikrat uvrstila v finale Evrovizije. Foto: EPA/EBU
Slovenija se je v zadnjih petih letih trikrat uvrstila v finale Evrovizije. Foto: EPA/EBU
false
Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek spletnega obrazca do vključno ponedeljka, 3. novembra 2016, do polnoči. Foto: EMA

Uredništvo Razvedrilnega programa vabi avtorje pesmi k oddaji svojih predlogov prek spletnega obrazca, ki je dostopen tukaj. Tudi letos velja pravilo, da mora biti izvajalec državljan Slovenije, če je avtor tuj državljan. In če je izvajalec tujec, mora biti avtor pesmi državljan Slovenije. Na odru je lahko največ šest izvajalcev. Vsi izvajalci morajo biti na dan prvega predizbora Pesmi Evrovizije (tj. 9. maja 2016) stari najmanj 16 let.

Razpis in izjava, ki je del razpisne dokumentacije, sta objavljena tudi na tej povezavi.

Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek spletnega obrazca do vključno ponedeljka, 3. novembra 2016, do polnoči.

Evrovizijsko dogajanje se po zaslugi pesmi 1944, ki jo je izvedla pevka Džamala, seli v Ukrajino. Prav danes se tam začenja iskanje mesta gostitelja. V igri so poleg prestolnice Kijeva še mesta Kerson, Harkov, Dnipro, Odesa in Lvov. Kot zanimivost - Džamala je podprla kandidaturo Odese. Izbor bo potekal prihodnje leto med 9. in 13. majem.

Izbor za Pesem Evrovizije 2017 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu inkanalu YouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

Letos nas je s pesmijo Blue and Red zastopala ManuElla. Čeprav je Slovenija obstala v predizboru, se je v zadnjih petih letih trikrat uvrstila v finale. Skozi predizbore so se s svojimi pesmimi prebili Maja Keuc, Tinkara Kovač in Maraaya.