Rudi je v oddaji Zvezde pojejo pomagal Patricku Vlačiču, Alya pa je že stara znanka Eme. Foto: MMC RTV SLO
Rudi je v oddaji Zvezde pojejo pomagal Patricku Vlačiču, Alya pa je že stara znanka Eme. Foto: MMC RTV SLO
Glasba: Jan Plestenjak
Besedilo: Jan Plestenjak
Aranžma: Jan Plestenjak
Alya nestrpno čaka Emo

Plavolasko smo pred MMC-jevo kamero ujeli na žrebanju vrstnega reda nastopajočih na letošnji Emi, ki bo potekala 31. januarja in prvega februarja. Alya komaj čaka na nastop, v katerem bo združila moči s Primorcem Rudijem Bučarjem. Tako besedilo kot glasbo in aranžma za pesem Zadnji dan jima je napisal Jan Plestenjak, eden izmed šestih povabljenih avtorjev, zato je štajersko-primorski dvojec uvrščen neposredno v nedeljski finale, kjer bo nastopil kot deveti izmed 14 finalistov.

Alya je dejala, da komaj čaka na nastop na Emi, saj oba z Rudijem verjameta in vesta, da imata zelo močno, prepričljivo pesem. "Že ko sva prvič skupaj odpela skladbo, ni bilo praktično ničesar za popravljati. Ker je pesem tako dobro 'postavljena', niso potrebni nobeni 'okraski' in spremembe."

Na MMC-jevih straneh bomo do začetka Eme predstavili vseh 20 letošnjih izvajalcev.

Jan poskrbel za vse podrobnosti

Čeprav bosta gledalce in strokovno komisijo prepričala predvsem s petjem, na odru obljubljata tudi zanimivo sceno. "Saj me poznate, ne morem iz svoje kože, vedno se mora kaj dogajati. Zamislili smo si dobro zgodbo za nastop, poleg naju pa bosta na odru tudi dva spremljevalna vokalista in dva plesalca." Pevka je izredno pohvalila Plestenjaka, ki je imel ob pesmi dodelan tudi že ves scenarij. "Še nikoli s pripravami na Emo nisem imela tako malo dela, saj je pesem tako dobra."

Na vprašanje, ali je že bila v Moskvi, ki bo maja po zaslugi Dime Bilana gostila Evrosong, je dejala, da še ne, da pa v tem velemestu živi teta. Bosta z Rudijem imela priložnost, da jo obiščeta?

Kmalu po nastopu na Emi lahko sicer na prodajnih policah pričakujemo Alyin nov studijski izdelek, zgoščenko z naslovom Nonstop, ki sta ga v letu 2008 uspešno najavili skladbi A veš in Absolutely moj.

A. P.

Glasba: Jan Plestenjak
Besedilo: Jan Plestenjak
Aranžma: Jan Plestenjak
Alya nestrpno čaka Emo