Omar Naber na žrebanju vrstnega reda nastopajočih. Foto: MMC RTV SLO
Omar Naber na žrebanju vrstnega reda nastopajočih. Foto: MMC RTV SLO
Omar Naber in Andrej Hofer
Omar Naber z Andrejem Hoferjem na pripravljalnih vajah za Emo. Foto: MMC RTV SLO

Omar, ki je Slovenijo že zastopal na Evroviziji leta 2005 v Kijevu, bo kot eden izmed povabljenih izvajalcev nastopal v finalnem večeru Eme, 1. februarja, četrti po vrsti. Tokrat bo zapel pesem v angleškem jeziku z naslovom I still carry on, saj so spremembe po njegovem mnenju dobrodošle: "Tako sem se odločil predvsem zato, ker je skladba v izvirniku nastala v angleškem jeziku in bo zaradi tega po mojem mnenju zvenela najbolj pristno. Ker je letos na Emi dovoljeno peti v tujem jeziku, bom to z veseljem izkoristil."

Evrovizijske izkušnje mu bodo po njegovih besedah gotovo pomagale. "Zdaj veliko bolje vem, kako se stvarem streže. V letih mojega glasbenega udejstvovanja sem se veliko naučil, spoznal mnogo ljudi, ogromno nastopal, doživel veliko dobrih in slabih stvari z glasbene scene," je za MMC povedal Omar.

Omar: Zmage bi bil vesel
So pričakovanja zato večja? "Zmage bi bil zelo vesel. Bilo bi mi v čast spet zastopati svojo državo na Evrosongu, a ostajam skromen in zmage ne pričakujem. Za tokratni nastop na Emi gre predvsem zahvala RTV-ju za vse, kar je naredila zame v letih mojega delovanja na glasbenem področju in tega povabila res nikakor ne bi mogel zavrniti," je povedal Omar in dodal, da bo s tem izkazal hvaležnost tudi svojim poslušalcem.

V Eminih razglednicah smo vam predstavili že deset nastopajočih na letošnji Emi. Pred finalnim večerom Eme vam bomo na MMC-ju predstavili še ostale.

Omar verjame, "da so primarne stvari, kot so skladba, besedilo in vokalna izvedba, pomembnejše od nastopa samega, zato bom energijo namesto v nastop preusmeril raje v petje". Nastop po njegovih besedah ne bo nič posebnega, ker mu je skladba všeč, pa jo bo skušal predstaviti v najboljši luči.

A. M.