Eminem ima na lestvici najbolj prodajanih albumom desetletja kar dva svoja izdelka - The Marshall Mathers LP in Eminem Show. Foto: EPA
Eminem ima na lestvici najbolj prodajanih albumom desetletja kar dva svoja izdelka - The Marshall Mathers LP in Eminem Show. Foto: EPA
Usher
Usherjevemu albumu Confessions je uspelo priti na lestvico najbolj prodajanih albumov desetletja, čeprav je bil izdan šele leta 2004.

Med 1. januarjem 2000 in 1. novembrom 2009 (v tem času so pri Billboardu spremljali ameriški trg) je raperski zvezdnik prodal več kot 32 milijonov albumov in si prislužil naziv najbolj "prodajanega" glasbenika. Legendarni Beatlesi pa se lahko pohvalijo z najbolje prodajanim albumom. Prodanih je bilo skoraj 11,5 milijona primerkov albuma z njihovimi največjimi uspešnicami, na drugem mestu so NSYNC z 11,1 milijona albumov No Strings Attached, na tretjem pa Norah Jones z 10,5 milijona prodanih albumov Come Away With Me.

Eminem na lestvici kar z dvema albumoma
Najbolj prodajanemu glasbeniku desetletja Eminemu pa je uspelo med najbolj prodajane albume uvrstiti kar dva svoja izdelka - The Marshall Mathers LP in Eminem Show, ki sta se uvrstila na četrto in peto mesto z 10,2 milijona oz. 9,8 milijona prodanimi albumi.

Zanimivo je, da je med najbolj prodajanimi albumi tudi Usherjev Confessions, ki je bil izdan šele leta 2004. Prodanih je bilo dobrih 9,7 milijona primerkov, sledijo pa še Linkin Park z albumom Hybrid Theory (prodanih 9,6 milijona albumov), Creed (Human Clay, 9,4 milijona), Britney Spears (Oops! ... I Did It Again, 9,1 milijona) in Nelly (Country Grammar, 8,4 milijona).

Flo Rida premagal Lady Ga Ga
Med "digitalno" prodajo je na prvem mestu (pri Billboardu spremljajo trg od julija 2003) Flo Rida in skladba Low, ki je bila naložena na računalnike več kot 5,2-milijonkrat, sledi skladba Just Dance Lady Ga Ga (skoraj 4,7-milijonkrat sneta s spleta ), Jason Mraz in skladba I'm Yours (4,6 milijona) in Black Eyed Peas s skladbo Boom Boom Pow (4,3 milijona).

Spodaj prilagamo še videe skladb nekaj izvajalcev, ki so se uvrstili na Billboardovo lestvico glasbenikov z najbolje prodajanimi albumi desetletja.