Znova se je zavihtel na vrh. Foto: Reuters
Znova se je zavihtel na vrh. Foto: Reuters

Glasbenik iz Detroita se je sicer v zadnjih letih bolj kot ne osredotočal na sodelovanja z drugimi umetniki, vendar je njegova najnovejša skladba njegova prva samostojna skladba, ki se je zavihtela na vrh lestvice po kar devetnajstih letih.

Skladba Houdini se lahko pohvali tudi z najboljšim prvim tednom na lestvicah v zadnjem letu dni. Eminem (Marshall Mathers), je z naslovom novega albuma sprožil kar nekaj polemik med oboževalci, saj je tako potrdil napovedi, da se poslavlja od svojega slovitega alter ega Slima Shady, poroča BBC.

Smrt Slima Shadyja

Aprila letos je namreč v presenetljivi napovedi oboževalce podražil v lažnem poročilu o umoru – skupaj z "izjavami" dolgoletnih glasbenih sodelavcev Dr Dreja, Snoop Dogga in 50 Centa.

Njegova nova skladba je s prvega mesta izrinila Sabrino Carpenter (Espresso), 51-letni Eminem pa se je z enajstimi skladbami na prvem mestu lestvice izenačil s Calvinom Harrisom.

Taylor Swift, ki svojo rekordno turnejo te dni nadaljuje ravno v Združenem kraljestvu, ostaja na vrhu lestvic albumov s The Tortured Poets Department. Zvezdnici sledi Billie Eilish z albumom Hit Me Hard and Soft, medtem ko je Becky Hill nova izvajalka na tretjem mestu s svojim albumom Believe Me Now. Južnokorejski pop zasedbi ATEEZ pa se je z albumom Golden Hour: Part 1 že tretjič uspelo zavihteti med deseterico najboljših. Svojevrsten rekord pa je uspel južnokorejski pop zasedbi ATEEZ, ki je z albumom Golden Hour: Part 1 že tretjič v enem letu uvrščena na lestvico najboljših deset albumov (med prvih deset sta se uvrstila še The World EP.2: Outlaw in The World EP.Fin: Will).