Deset držav se je v četrtek zvečer razveselilo uvrstitve v sobotni evrovizijski finale. Foto: EPA
Deset držav se je v četrtek zvečer razveselilo uvrstitve v sobotni evrovizijski finale. Foto: EPA

Tokrat so se za vstopnice za sobotni finale borili predstavniki Latvije, Azerbajdžana, San Marina, Makedonije, Bolgarije, Izraela, Albanije, Švice, Gruzije, Grčije, Armenije, Romunije, Malte, Islandije, Norveške, Finske in Madžarske.

Madžarska, Azerbajdžan, Gruzija, Romunija, Norveška, Islandija, Armenija, Finska, Malta in Grčija pa so bili tisti, ki so nazadnje skočili visoko v zrak.

Teh deset se bo s predstavniki desetih zmagovalnih držav iz prvega predizbora, Moldavijo, Litvo, Irsko, Estonijo, Belorusijo, Dansko, Rusijo, Belgijo, Ukrajino in Nizozemsko, preizkusilo v finalu. Tem dvajsetim državam iz obeh predizborov se bo v finalu neposredno priključil še blok t. i. velikih pet - Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije in Italije - ter država gostiteljica Švedska.


V spodnji aplikaciji lahko podoživite, kako smo na MMC-ju v živo spremljali drugi polfinalni evrovizijski večer, v spodnji galeriji pa si lahko znova ogledate vse nastopajoče, ki so nocoj stali na velikem odru v Malmöju.

Vabimo pa vas, da v naši družbi preživite tudi sobotni večer, ko bo čas še za zadnje evrovizijsko dejanje - veliki finale!