Festival Exit je eden najbolj priljubljenih poletnih festivalov. Foto: Instagram
Festival Exit je eden najbolj priljubljenih poletnih festivalov. Foto: Instagram

"Priznanje vnovič potrjuje svetovni sloves Exita, ki že več kot dve desetletji velja za enega najprestižnejših festivalov na svetu. Dejstvo, da je lestvica oblikovana izključno na podlagi glasov občinstva po vsem svetu, je še posebej pomembno," je za Tanjug povedal ustanovitelj in direktor festivala Exit Dušan Kovačević. Prvo mesto je zasedel belgijski Tomorrowland, sledita ameriška festivala Ultra Music in EDC Las Vegas, nato britanski Creamfields North.

Priznanje je še posebej pomembno, saj so ga izglasovali bralci revije DJ Mag, ki je znana po seznamih najboljših festivalov, DJ-jev in klubov. Ti spiski so pomembno merilo, še posebej v elektronski glasbi, zato ne preseneča, da so festivali, ki so se uvrstili pred Exit, posvečeni izključno elektronski glasbi, medtem ko Exit že več kot dvajset let gosti izvajalce različnih žanrov.

Dance Arena

Exit je po svetu poznan po znameniti Dance Areni, ki velja za vodilno prizorišče elektronske glasbe na svetu. Doslej je gostila nekatera najbolj vznemirljiva imena elektronske glasbe zadnjih dveh desetletij, mnoga izmed njih se redno pojavljajo na seznamu najboljših DJ-jev znane revije.

Na festivalskem seznamu DJ Maga je poleg Exita več festivalov iz regije, kot so Untold, Hideout, Sonus, Ultra Europe, srbski Lovefest pa je na 35. mestu. Revija je seznam objavila po treh letih premora, Exit pa je bil na seznamu tudi leta 2019.

Britanska revija s tridesetletno tradicijo je bila ustanovljena kot mesečnik, posvečen elektronski glasbi. Distribuirajo jo v več državah, med drugim v ZDA, Španiji, Franciji, Italiji, na Kitajskem, Nizozemskem. Omenjeni seznami so njen zaščitni znak, poroča STA.