Lani so nastopili tudi Bullet For My Valentine. Foto: MMC RTV SLO/Niko Hari
Lani so nastopili tudi Bullet For My Valentine. Foto: MMC RTV SLO/Niko Hari
Sorodna novica MetalDays: Naj bo grom, naj bo strela, metalci rohneli, dokler jih ni zalilo

Čeprav so organizatorji festivala MetalDays že pridno začeli napovedovanje letošnjih nastopajočih, pa je sledil nepričakovan preobrat. Na uradni strani družbenega omrežja Facebook so namreč navdušence metalske glasbe obvestili o žalostni novici.

"Z mešanimi občutki vam sporočamo novico, da smo zaradi vseh izzivov, s katerimi smo se morali soočiti, sprejeli težko odločitev, da festivala MetalDays v letu 2024 ne bomo organizirali," so zapisali in dodali, da čeprav ta poteza ni bila preprosta, verjamejo, da je razumna in predvsem "v interesu vseh vključenih v organizacijo tako obsežnega dogodka".

Poleg drugih festivalov se je po njihovih besedah lani tudi MetalDays spopadel z nepredvidenimi težavami zaradi hudih poplav, kar pa je privedlo do odpovedi zadnjih dveh dni. Posledice, ki vključujejo tudi izpad dohodka, so jim tako otežile organizacijo festivala.

"Organizatorji smo od samega začetka zavezani obljubi, da je festival nepozabna in edinstvena izkušnja, saj verjamemo, da si vsi sodelujoči zaslužite le najboljše," so nadaljevali v zapisu in dodali, da niso želeli hiteti in sklepati kompromisov. Glede na vse okoliščine menijo, da je odločitev za premor pravilni korak, v tem vidijo priložnost tudi za sveže ideje.

Tako nameravajo svoja prizadevanja preusmeriti v zagotavljanje nove nepozabne izkušnje v letu 2025, ko bo metalska glasba v Velenju odmevala med 27. julijem in 2. avgustom. Vstopnice, kupljene za leto 2024, so veljavne za leto 2025, vsi imetniki vstopnic za MetalDays 2024 pa lahko brezplačno obiščejo festival GoatHell.