Skladba Belo nebo Damjane Kenda Hussu in Patrika Grebla v izvedbi Anike Horvat je bila izbrana za Slovensko popevko 2006. Foto: Stane Sršen
Skladba Belo nebo Damjane Kenda Hussu in Patrika Grebla v izvedbi Anike Horvat je bila izbrana za Slovensko popevko 2006. Foto: Stane Sršen

Strokovna komisija je izbrala skladbe, ki se bodo 2. septembra potegovale za naziv slovenska popevka 2007.

Finalisti, ki se bodo poleg laskavega naziva potegovali še za številne druge nagrade, so skupina Folkrola s pesmijo , Alenka Godec, ki bo zapela Boljša kot prej, s skladbo Ne računaj name Ylenia zagotovo računa na kakšno nagrado.

Iva Stanič se bo spraševala Kako živiš?, Eva Černe nam bo poskušala pričarati Pomlad v mestu, Rdeči dečki in Edvin Fliser pa bodo poskušali prepričati s skladbo Kaj mi mar. Kalamari bodo zapeli Nič več, nič manj, Katrinas Pridi!, Dežur pa Verjamem v srečo. Nataša Mihelič se bo predstavila s pesmijo Oblekica, Manca Špik pa nam bo predstavila Vse to je moj svet. Bo Damjana Golavšek z Naravne sile uspešna, ali pa bo prepričljivejši Slavko Ivančič, ki se bo spraševal Kdo si? Andreja Zupančič nam bo dokazovala, da Videz vara.

Strokovna komisija je izbrala tudi dve rezervni skladbi, in sicer pesem Kot porcelan skupine Yuhubanda in Pogrešam tvoj dotik Klemena Černeta.

Lani slavila Anika Horvat
Lani je na popevki, ki poteka že od leta 1962, s skladbo Belo nebo slavila Anika Horvat. Za najboljšo izvajalko je bila izbrana Kristina Oberžan, ki je zapela Vsak dan je drugačen, za najboljšo debitantko pa je strokovna žirija izbrala Nežo Drobnič s Čudežem življenja.