Marcova zasebna zgodba se je globoko usedla v srca Italijanov - Marcova mati je namreč umrla, ko je bil pevec majhen. Foto: EPA
Marcova zasebna zgodba se je globoko usedla v srca Italijanov - Marcova mati je namreč umrla, ko je bil pevec majhen. Foto: EPA
San Remo - Povia in Sal čestitata svojemu mlajšemu pevskemu kolegu.

Kot smo poročali, so se v javnosti pojavile govorice, da prihodnje leto Italijani ne bodo organizirali svojega največjega pevskega festivala. Prihodnje leto bi sanremski festival namreč praznoval obletnico, saj bi potekal že 60. Ali 60 italijanski festival sploh bo, bomo morali počakati do prihodnjega leta. Kdo pa so zmagovalci 59. festivala italijanske pesmi?

Zmago posvetil svoji materi
Na včerajšnjem festivalu je slavil Marco Carta, ki je ves čas veljal za enega večjih favoritov. Marcove sanje kar ne prenehajo - mladi pevec je namreč lani prepričljivo zmagal na italijanskem šovu talentov Amici.

Drugi zmagovalci
Na drugem mestu se je znašel Giuseppe Povia s pesmijo Luca era Gay (Luca je bil gej), čigar pesem je vzdignila veliko prahu. Združenju istospolnih partnerjev Arcigay Povio obtožujejo, da že v naslovu namiguje, da je biti homoseksualec bolezen, ki jo lahko ozdraviš.

Na tretjem mestu je bil Sal di Vinci s pesmijo Non riesco a farti innamorare. V sekciji mladi pevci, pa je slavila Arisa s pesmijo Sincerita.

Umetniški vodja in voditelj sanremskega festivala Paolo Bonolis, ki je za vodenje petih večerov prejel milijon evrov, je dejal, da bi z veseljem spet vodil sanremski festival.

D. S.