Peru očitno energije ne manjka, saj je skoraj ves čas plesal in poskakoval po odru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Peru očitno energije ne manjka, saj je skoraj ves čas plesal in poskakoval po odru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Občinstvo so najprej dobre pol ure ogrevali Fake Orchestra, skupina, ki v svoji glasbi združuje različne ritme, melodije in stile, od džeza, ljudske glasbe (slovenske, hrvaške, bosanske ...) do španske romance. Kitarist Igor Leonardi, ki je skupino ustanovil, se je Peru posebej zahvalil za povabilo v Križanke, saj je eden redkih, ki je to naredil.

Kmalu si boste lahko pogledali še videoposnetek dogajanja na koncertu.

Preden se je večer prelevil v poskočno zabavo, je na oder stopil še punker po srcu, Peter Mlakar. Občinstvo je želel pozdraviti s svojim nagovorom, vendar si je na koncu premislil, saj mu je prijatelj (sami lahko ugibate, kateri) dejal, da bo bolje, če prebere njegovo besedilo. Kaj mu je prijatelj poslal v pismu, boste lahko kmalu slišali v priloženem videu.

Pero povabil k zabavi do jutra
Večer se je nadaljeval energično. Nekoliko neučakano občinstvo je Lovšin v gibanje spravil s Hišo nasprot sonca in nadaljeval s starejšimi pesmimi in s pesmimi iz novega albuma Hudičev sod, na katerega je tudi nazdravil z obiskovalci. Ker pa niso imeli vsi pri roki kozarčka rujnega, jih je Pero povabil, da skupaj nazdravijo po koncertu in pijejo do jutra.

Na odru zapel z Ano Vipotnik in Magnificom
Nova plošča je bila sicer tudi povod za veliki koncert v Križankah. Na to je ves čas opozarjal sod, ki je stal sredi odra in je služil kot miza, na katero je Pero odložil vedno bolj prazen vrček in kozarec. Na Hudičev sod je Lovšin uvrstil 14 novih pesmi. Ena izmed teh je predelava afriške pesmi, ki jo je Peter odpel skupaj z Ano Vipotnik iz Fake Orchestra. Sodeloval pa je tudi z Leonardijem, basistom Krešom Tomcem, harmonikarjem Rihardom Zadravcem -Rikijem, bobnarjem Juretom Rozmanom, pevko Majo Keuc in Magnificom.

Zadnji je bil tudi poseben gost sinočnjega koncerta. Pero pa je za občinstvo pripravil še več - posebno presenečenje ob pesmi Novi cvet, ki ga je popestril z ognjemetom. Ta se je lepo videl skozi odprtino med obzidjem in streho Križank. Pripravil je tudi venček pesmi iz časov Pankrtov in še enkrat dokazal, da je še vedno v dobri formi in da je v njem še vedno rokenrol.