Zmagovalka 32. festivala Melodij morja in sonca je postala Nuša Derenda. Foto: Tomaž Primožič, FPA
Zmagovalka 32. festivala Melodij morja in sonca je postala Nuša Derenda. Foto: Tomaž Primožič, FPA
Končna lestvica
Končna lestvica glasov MMS-ja 2012. Foto: MMC RTV SLO
Lorella Flego in Boštjan Romih
Melodije morja in sonca 2012 sta povezovala Llorela Flego in Boštjan Romih. Foto: Tomaž Primožič, FPA
Zmagovalka Melodij morja in sonca 2012

Strokovna žirija je največ točk podelila Enzu Hrovatinu, radijski poslušalci so največ točk namenili Matjažu Jelenu, občinstvu v Avditoriju je bila najbolj všeč Eva Boto, gledalci pred televizijskimi zaslonu pa ste bili najbolj navdušeni nad Nušo Derendo.

Na letošnjem festivalu se je predstavilo 14 izvajalcev, ki so se potegovali za šest nagrad - poleg velike nagrade MMS 2012 (dobil jo je izvajalec zmagovalne skladbe, torej Nuša Derenda) še nagrado strokovne komisije za najboljše besedilo (Polona Furlan), nagrado strokovne komisije za najboljši aranžma (Martin Štibernik), nagrado strokovne komisije za najboljšo glasbo (Enzo Hrovatin), nagrado strokovne komisije za najboljšo izvedbo (Irena Vrčkovnik) in nagrado za najboljšega debitanta (Eva Boto).

Kako so prišli na festival?
Ustvarjalci letošnjega festivala so pod umetniškim vodstvom Slavka Ivančića k sodelovanju povabili sedem avtorjev. Ti so posebej za festival pripravili skladbe, ki so jih izvedli Danilo Kocjančič & Friends, Nuša Derenda, Eva Boto, Rudi Bučar & Istrabend, Vlado Pilja, Saša Lendero in Irena Vrčkovnik.

Preostalih sedem skladb je izborna komisija v sestavi Mojce Menart, Slavka Ivančiča, Iva Umka, Lade Tancer in Leana Klemenca izbrala med prijavami prispelimi na javni razpis za sodelovanje na festivalu. Izbrani so bili Jerica Haber, K'r en Brass band & Tulio, Mambo Kings, Matjaž Jelen, Tvoj glas, Polona Furlan in Enzo Hrovatin.

O zmagovalcu ste odločali tudi vi
Zmagovalna skladba je bila torej tista, ki je prejela največje število točk v skupnem seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v amfiteatru Avditorija Portorož s posebnimi glasovalnimi vstopnicami, glasovanja izbranih radijskih (Radio Koper, Radio Maribor, 1. program Radia Slovenija, Radio Celje in Radio Murski val) in glasovanja strokovne žirije. To so sestavljali Patrik Greblo, Miša Čermak, Lean Klemenc, Mojca Menart in Matjaž Murko.
Pester spremljevalni program
A pester ni bilo le med tekmovalnim delom festivala. Spremljevalni program so sooblikovali Oto Pestner, Alenka Godec, 6pack Čukur, Klapa Solinar in Lea Sirk ter plesna skupina Maestro. K sproščenemu in prijetnemu vzdušju pa so prispevali tudi voditelji Lorella Flego, Boštjan Romih in Katja Pišot.

Spodaj najdete tabelo s skladbami, ki so se nocoj predstavile v tekmovalnem delu. V videoposnetku na desni strani pa si lahko ogledate tudi zmagovalno pesem Za stare čase, ki jo je na portoroškem odru zapela Nuša Derenda.

S klikom na izbrano ime izvajalca si lahko preberete pogovor z njim. S klikom na naslov skladbe pa si lahko ogledate njegov nastop.GLASOVI
MESTOIZVAJALECPESEMSTROKOVNA
ŽIRIJA
RADIJSKE
POSTAJE
GLEDALCI V
AVDITORIJU
TVT
1.Nuša DerendaZa stare čase
77712
2.Eva BotoDvigni mi krila61127
3.Irena VrčkovnikIl tempo passato8268
4.Danilo Kocjančič & FriendsDaj, daj, daj21084
5.Polona FurlanTaka kot sem
10805
6.Matjaž JelenMed spomini Pirana51221
7.Saša LenderoOd Portoroža do Pirana001010
8.Enzo HrovatinNostalgico ritmo12002
9.Rudi Bučar & IstrabendSlon4513
10.Tvoj glasLetimo naprej0056
11.Mambo KingsMambo cola
0440
12.Vlado PiljaRad bi šel na morje1600
13.K'r en Brass band & TulioNajboljša pesem3030
14.Jerica HaberNi moj svet0300

Zmagovalka Melodij morja in sonca 2012