Maja Keuc je na ljubljanskem gradu predstavila delček svojega Indiga. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Maja Keuc je na ljubljanskem gradu predstavila delček svojega Indiga. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Maja Keuc
Občinstvo je navdušila tako s svojimi priredbami kot s skladbami z najnovejšega albuma. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
- Intro
- Zmorem
- Deja vu
- Na pol poti
- Go With The Flow
- Ain't No Other Man
- Free Love
- You Are a Tree and I'm a Baloon
- Ain't Nobody
- Crazy in Love
- Again (feat. Camall)
- Free Your Mind
- No One
- Tako lepo mi je
- Do I Do
- I'm Outta Love
--------------------------
- Zmorem
Camall
Na odru ji je poleg Soulcrewa pri skladbi Again družbo delal tudi Camall. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina

Glas, ki ji ga zavidajo mnoge. Petje, pri katerem občasno še tako vneti poskusi fonemskega zapisa splavajo po vodi. Pevka, ki si še med vožnjo z dvigalom – pa četudi ima družbo – ne preneha prepevati trenutno inspiriranih melodij. Talent, ki črpa iz toliko različnih koncev, da je vse, česar ji ni očitati, ozkoglednost. Vse to je Maja Keuc.

Vabljeni k branju MMC-jevega intervjuja z Majo Keuc:
"Želim, da bi skozi moje modre oči ugledali moj karakter!"

Za njo je (vsaj delno) obdobje interpretiranja tujih skladb in poustvarjanja glasov nekaterih največjih div v svetu glasbe. Pevka ima v roki enajst avtorskih skladb, pri katerih je sodelovala od začetka do konca kreacijskega procesa in se med drugim preizkusila kot tekstopiska in avtorica vokalnih melodij.
Z njimi se je Keučeva sinoči podala na Ljubljanski grad, kjer je pred nekaj sto oboževalci skupaj s skupino Soulcrew stopila na oder z izbranimi skladbami s prvenca Indigo in ob stalnicah – priredbah glasbenikov, kot so Beyoncé, Christina Aguilera, Chaka Khan, En Vouge, Stevie Wonder in Anastacia. "Zdaj vas bom pa naučila eno zelo pozitivno besedo – legénda," je med drugim zabavala Keučeva svoje občinstvo.

Truda polletnega dela, ki se je izkristaliziral v obliki enajstih skladb, Keučeva sinoči ni predstavila v celoti. Prihod desetčlanske skupine na oder nekaj minut do pol osmih zvečer je že v uvodnih taktih dal vedeti, da se obeta žanrsko raznolik večer. Pihalna sekcija je naznanila Majino okupacijo mikrofona ob že znani Zmorem. Naštudirani mtv-jevski/teatralni plesni gibi so ji pomagali k suverenemu začetku, ki ga je predvsem v prvem delu krojila akustika v dvorani. "Znižajte malce matriko in inštrumente, drugače bodo tu vsi trpeli," je klasične nagovore "Kako ste?" zamenjevala Keučeva.
Kdor je redni obiskovalec njenih koncertov s Soulcrewom, je vedel, da ga čaka energično-funkastično-soul doživetje. A do zdaj so lahko Keučevo poslušali le v njenih skrbno naštudiranih izvedbah priredb. Album, ki je med njenimi oboževalci zaokrožil v začetku meseca, in njegova izvedba v živo, je bila še velika uganka – čakajoča, da se razkrije.
Majin "session"
Na meji med "od viška glava boli" in svojim talentom je po sprostitvi ozračja z Beyoncéjinim Crazy in Love pokazala svojo r'n'b/hitrobesedno ritmičnost (Na pol poti), umetnost kratkobesednih ponavljanj (Go with the Flow), mirnejšo izkazovanje "glasa znotraj sebe" v baladah (You Are a Tree and I'm a Baloon), spogledovanje s klubsko glasbo (Get This Party Started), gospelsko-popovsko mešanico (Free Love) ...

Ob vmesnih suverenih prepevanjih priredb, ki so malce razbile ustvarjanje vtisa o novih skladbah, je Keučeva za obiskovalce pripravila posebni reggae vložek s posebnim gostom Camallom (ki gostuje tudi na njenem albumu) v skladbi Again. A prav nobena skladba ni na začetku požela toliko aplavza kot vsem znana No One. Zaključek je bil od te prelomnice le še stvar rutine, ki ga je z mešanico hitrih in počasnejših ritmov Keučeva brez težav pripeljala do bisa, in sicer s ponovitvijo skladbe Zmorem.
Novi odri pred njo
Pevka, ki odkrito trdi, da se ne obremenjuje več s tem, da bo všečna vsem, je z albumom zakorakala v bazen slovenskih vokalistk, ki polnijo (vsaj enkrat na leto) Križanke, Cvetličarno, Kino Šiška in Linhartovo dvorano Cankarjevega doma. A s skladbami v maternem jeziku in angleščini se Keučeva med drugim spogleduje s tujino, saj, kot pravi, je tisto, kar ima sama v mislih, večje od slovenskih odrov.

Več pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.

- Intro
- Zmorem
- Deja vu
- Na pol poti
- Go With The Flow
- Ain't No Other Man
- Free Love
- You Are a Tree and I'm a Baloon
- Ain't Nobody
- Crazy in Love
- Again (feat. Camall)
- Free Your Mind
- No One
- Tako lepo mi je
- Do I Do
- I'm Outta Love
--------------------------
- Zmorem