Skupina Mi2 se že peto leto zapored odpravlja na samostojno turnejo po slovenskih mestih, ki bo letos posvečena izidu njihovega sedmega studijskega albuma. Foto: Alan Orlič
Skupina Mi2 se že peto leto zapored odpravlja na samostojno turnejo po slovenskih mestih, ki bo letos posvečena izidu njihovega sedmega studijskega albuma. Foto: Alan Orlič

Na odru ljubljanske Cvetličane so nastopili trije izvajalci, omenjeni The Swingtones, Alkimia in Jardie, katerih posnetki z drugimi prihajajočimi ustvarjalci tvorijo letošnji kompilacijski izdelek Val 014. Vrhunec večera pa je bil nastop skupine Mi2, ki je obiskovalcem predstavila skladbe z albuma Čista jeba, niso pa manjkale niti njihove večne uspešnice.

"Na njej boste našli nekaj rockerskega kitarskega nažiganja, kakšno nežno za punce, dve ali tri aktualna besedila o sedanjosti, v kateri živimo, kakšen zajebantski komad in seveda eno skladbo s tako dolgim besedilom, da lahko med poslušanjem mirno pripravite trdo kuhana jajca," je novo zgoščenko za MMC opisal Jernej Dirnbek.

Val 014 Imamo dobro glasbo
Po enoletnem premoru je Val 202 z razpisom Hočemo dobro glasbo ponovno prisluhnil, kaj dobrega odzvanja, bi lahko odzvanjalo ali bi se celo moralo slišati po naši deželi. Ob žanrski neobremenjenosti, ki je že pregovorno stalnica glasbene politike Vala 202, se je pred žirijo nabralo več kot 200 skladb, ki so upale na uspeh. Že sama številka pove, kako težavna je bila izbira.

Večinoma sveža žirantska ušesa (Žiga Klančar, Maša Pavoković, Blaž Tišler, Jernej Vene) so izbrala štirinajst skladb in sestavila dokaj raznoliko ogrlico glasbenih slogov, ki seveda ni prerez slovenske ustvarjalnosti, je pa njena ilustracija. Nekatere od štirinajstih skladb so ustvarili izvajalci novinci, druge pa imena že z daljšo glasbeno kilometrino. Pri tem ne gre prezreti dejstva, da so na razpis prispela po večini avtorska dela novih imen.