Plestenjak je predstavil repertoar novih skladb, ki jih je popestril s starimi uspešnicami. Foto: MMC RTV SLO / Stane Sršen
Plestenjak je predstavil repertoar novih skladb, ki jih je popestril s starimi uspešnicami. Foto: MMC RTV SLO / Stane Sršen
Koncert Jana Plestenjaka
Koncert je potekal v studiu 1 RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO / Alan Orlič
Jan Plestenjak
Na odru se mu je pridružila Nina Pušlar, s katero je zapel Sobo 102. Foto: MMC RTV SLO / Stane Sršen
Jan Plestenjak - Osebno

Navdušenje nad Punco, poplesavanje ob Sobi 102, prepevanje z njim Od pekla do raja ... Jan Plestenjak se je vrnil med svoje oboževalce s prepletom starega in novega materiala, zbranega na albumu Osebno.

Ekskluzivni koncert je potekal v studiu 1 RTV Slovenija pred 250 srečneži, ki so si dovolj hitro priskrbeli vstopnice, katerih število je bilo omejeno.

Njegovi oboževalci so napolnili hodnike TV Slovenija že dobri dve uri pred koncertom in ga pričakali stoje z bučnim aplavzom. Plestenjak je atmosfero dvignil z aktualnim singlom Punca in ga takoj za tem umiril z balado Moja ljubica (iz albuma Amore mio).

Za poplesujoči studio 1 je pripravil zmes starih uspešnic in petih novih skladb z njegovega že 11. albuma, ob katerih je za svoje oboževalce delil tudi svoje globoke misli. Pred uspešnico, ki je hkrati tudi zaključni "song" oddaje Spet doma, je Plestenjak je tako znova poudaril, kako je vesel, da lahko ustvarja in poje v slovenščini.

Več kot uro dolg koncert sta popestrila saksofonist Klemen Kotar in njegova nekdanja spremljevalna vokalistka, danes uveljavljena pevka, ki je začela svojo pot prav v studiu 1 (kot zmagovalka Bitke talentov v oddaji Spet doma) Nina Pušlar. Skupaj sta pripravila zbrane do petja refrena skladbe Soba 102 (ki jo je Plestenjak v originalu zapel s pevko skupine LeeLooJamais Laro Love).

Od poslušalcev Vala 202 se je poslovil s poskočno Sam, da ti maš mene rada (iz Soba 102). Obiskovalcem koncerta pa je za konec pripravil slovo z balado Lepa in se dokončno od slehernega poslovil podpisovanjem njegovega novega albuma, ki je izšel le dva dneva pred njegovim rojstnim dnevom.

Repertoar:
Punca (Osebno)
Moja ljubica (Amore mio)
Primi me za roko (Osebno)
7 let nazaj (Amore mio)
Navaden par (Osebno)
Iz drugega sveta (Solo)
Pustil ti bom sanje (Klasika)
Doma (Osebno)
Si OK? (Klasika)
Soba 102 feat. Nina Pušlar (Soba 102)
Barka iz perja (Do raja)
Ona sanja o Ljubljani (Osebno)
Iz pekla do raja (Do raja)
Sam da ti maš mene rada (Soba 102)
------------------------------------------------
Lepa (Soba 102)

Glasbenika so pospremili na bobnih Tomi Purič, Anže Langus Petrovič na bas kitari, Žiga Stanovnik na kitari, multiinštumentalist Martin Štibernik in legendarni kitarist Zdenko Cotič - Coto.

Letošnji dobitnik viktorja popularnosti za najboljšega glasbenega izvajalca prejšnjega leta se je pod svoj novi izdelek podpisal kot avtor glasbe, besedil in aranžmajev ter producent. "Novi album zveni bolj bandovsko od prejšnjih. Preden se lotim pisanja pesmi za novi album, po navadi kupim nov inštrument, ki me potem nekako vodi v smer ustvarjanja. Tokrat je bila to kitara Gretsch, ki ima zelo specifičen zvok in je vsekakor vplivala na zvok albuma, ki bo tokrat malo trši," je povedal pred dnevi v MMC-jevi spletni klepetalnici.

Njegov nov zvok se zdaj seli na prave odre. Prestolnica ga bo lahko znova slišala 20. maja v Križankah.

Fotoutrinke iz promocijskega koncerta si lahko pogledate v galeriji spodaj (foto: Stane Sršen in Alan Orlič).

Jan Plestenjak - Osebno