Martina evrovizijski utrip preizkuša že četrtič, a prvič kot glavna pevka. Foto: EPA
Martina evrovizijski utrip preizkuša že četrtič, a prvič kot glavna pevka. Foto: EPA

Slovenski udeleženci, godalni kvartet Quartissimo s pevko Martino Majerle, so v Moskvi polno zasedeni. Vsak večer se udeležijo zabave ene izmed nastopajočih držav, v zadnjih dneh sta bili to Belorusija in Grčija. Zvečer bodo svoje vtise zaupali tudi v pogovoru z Mariom Galuničem v oddaji Spet doma.

Pet neposredno uvrščenih v finale
V soboto je bil dan, ko je evrovizijski oder preizkusilo "velikih pet" - gostiteljica Rusija in Velika Britanija, Nemčija, Španija in Francija, za katero letos nastopa znamenita Patricia Kaas. Med drugo vajo udeležencev drugega polfinala je na oder prišel tudi premier Vladimir Putin.

Bodo stavnice letos "udarile mimo"?
Ker se tekmovanje bliža, se vse bolj šušlja tudi o favoritih za zmago. Na stavnici William Hill največ možnosti za zmago pripisujejo norveškemu predstavniku Aleksandru Ribaku, ki za enega najbolj "vročih" nastopajočih velja že od samega začetka, sledita mu Grčija in Turčija. Slovenije ni med prvimi desetimi. Sodeč po stavnici imajo med udeleženci prvega polfinala največ možnosti za preboj v finale Turčija, Bosna in Hercegovina, Malta, Švedska, Finska in Islandija, med udeleženci drugega polfinala pa Norveška, Grčija, Ukrajina in Srbija.

V galeriji si oglejte najbolj zanimive utrinke z Evrovizije, v videoposnetku pa drugo vajo Quartissima feat. Martina.

A. P.