Severina je kljub poškodbi kolena dala vse od sebe. Foto: MMC RTV SLO
Severina je kljub poškodbi kolena dala vse od sebe. Foto: MMC RTV SLO
Severina
Slovenskim nogometašem je zaželela srečo in požela navdušenje. Foto: MMC RTV SLO
Koncert Severine v Križankah

38-letna pevka, ki si je pred kratkim na odru poškodovala nogo, je v Ljubljani nastopila z berglo, a zato nič manj poskočno. Koncert se je začel z majhno zamudo, vendar pa je pozdrav "Srečno, Slovenija", ki je bil namenjen naši nogometni reprezentanci, to izničil. Začelo se je s pesmijo Zdravo Marijo, nato pa je Severina občinstvo ogrela z uspešnicama Dodirni mi koljena in Djevojka sa sela. Čeprav jo je koleno med nastopom bolelo, je vseeno skakala, plesala in izžarevala pozitivno energijo.

Na stare uspešnice ni pozabila
V koncertnem maratonu, ki je trajal približno tri ure, je zapela nekaj pesmi z novega albuma, ni pa pozabila na svoje zimzelene uspešnice, kot so Mili moj, Dalmatinka, Paloma blanca, Trava zelena ... Kot je v pogovoru za MMC napovedala, je posebej za slovensko občinstvo zapela tudi pesem Gardelin, ki je bila posneta za film Petelinji zajtrk.

Na odru so Seve spremljale privlačne plesalke pod vodstvom Ivone Brnelić, ki je sodelovala tudi s Tino Turner. Za lepšo podobo koncerta je poskrbel Darko Drinovac, ki je pripravil videozid, na katerem so bili prikazan nekateri Severinini videospoti, slike in dodatna animacija.

Več o dogajanju na koncertu si lahko ogledate v priloženem videu na desni.

Čeprav "djevojka iz Splita" ni imela napovedanih gostov, sta občinstvo, medtem ko se je pevka preoblačila, zabavala Marko Vozelj s pesmijo Moj si zrak in Petar Grašo, ki je s Seve zapel tudi v duetu. Goste v Križanka pa je že skoraj tradicionalno pozdravil župan Ljubljane Zoran Janković.

Repertoar prilagaja letom
Tako kot Severinine prve največje uspešnice je bila tudi publika nekoliko starejša, vendar pa so se ob veselih skladbah vsi pozibavali in peli na ves glas. Seve je bila ganjena nad pozitivnim odzivom publike, ki se je nekoliko umirilo le ob mirnejšem delu koncerta, ko je Hrvatica pela svoje balade. Ob tem je nekoliko v šali poudarila, da so navzoči lahko veseli, saj je bil to eden izmed njenih zadnjih koncertov, na katerih še skače po odru. Leta in poškodbe na kolenu naj bi vedno bolj vplivale na pevkin repertoar skladb, v katerem se pojavlja vedno več mirnih pesmi.

Med nastopom, ki je bil po Severininih besedah bolj ali manj spontan, je pevka večkrat zamenjala oblačila in nagovorila poslušalce ter z njimi delila marsikatero svojo osebno zgodbo. Kljub poškodbi se je dvignila visoko v zrak in prav profesionalno zaplesala slavni Jacksonov moon dance. Med predstavitvijo svojih glasbenikov pa smo lahko prisluhnili tudi zvokom slovenskih narodnih melodij, Golici in Na planincah.

Severina je tako znova pokazala, da zna narediti zabavo in da se trava tam, kjer je hodila njena "štikla", še dolgo ne bo dvignila.

Koncert Severine v Križankah