Škotski indierockerji Franz Ferdinand se po treh letih vračajo na Jarun. Foto: Organizator
Škotski indierockerji Franz Ferdinand se po treh letih vračajo na Jarun. Foto: Organizator

7. izdaja največjega hrvaškega glasbenega festivala se bo odvijala zadnji vikend v juniju na že uveljavljeni lokaciji na zagrebškem Jarunu, natančneje med 28. in 30. junijem.

Po lanskem rekordnem obisku in odmevnih nastopih svetovnih glasbenih imen, kot so Jamiroquai, Arcade Fire, Grinderman, The Streets, Cypress Hill, TV On The Radio in številnih drugih, organizatorji letos spet obljubljajo odlično festivalsko vzdušje in pester program.

Nastope so že potrdili Franz Ferdinand, ki ravno pripravljajo nov album in so na INmusicu že nastopili, švedski rockerji Mando Diao, "avdiovizualna atrakcija" Gorillaz Sound System, z britom ovenčani Plan B, ki na Hrvaško prvič prihaja ravno v času premiere novega filma in albuma Ill Manors, irski The Canberries pa bodo ob vseh svojih uspešnicah odigrali tudi skladbe s pravkar izdanega albuma Roses, prve plošče po enajstletnem studijskem premoru.

Obiskovalcem bo, kot je že v navadi, na voljo tudi festivalski kamp. Vrata bo odprl že 26. junija, obiskovalci festivala pa bodo lahko tam ostali do 2. julija. Dnevna vstopnica vas bo prikrajšala za 300 kun (približno 40 evrov), tridnevna pa za 45 evrov (oziroma 65, če si na prizorišču želite tudi kampirati). Kupite jih lahko tudi v Kompasovih poslovalnicah.