Foto: EPA
Foto: EPA

81-letni Paul McCartney se je na koncertu v čast pokojnemu folk rock zvezdniku, ki je umrl septembra lani, v dvorani Hollywood Bowl spomnil, kako ga je Buffetova žena Jane Slagsvol povabila, da mu zapoje le nekaj dni pred smrtjo.

"Ravno v zadnjem tednu njegovega življenja me je k sebi domov povabila Janie," je dejal McCartney pred svojim nastopom. Dodal je, da je bilo zdravstveno stanje Jimmyja Buffetta takrat že zelo slabo. "Kljub temu je imel še vedno nekaj tistih iskric v očeh, zato sem pomislil, da bom nocoj izvedel eno od tistih pesmi, ki sem mu jih zapel takrat," je povedal na odru koncerta Keep the Party Going: A Tribute to Jimmy Buffett. McCartney se je nato usedel za klavir in izvedel kultno Let It Be. Basist in pevec legendarnih Beatlov je delil tudi anekdoto o Buffettu, za katerega je povedal, da je bil "velik človek".

"Bil je radodaren, bil je smešen, v življenju je počel skoraj vse," je dejal McCartney, in dodal: "Bil sem na počitnicah z njim in sem pozabil vzeti kitaro. Tako je zame napel svojo kitaro tako, da je bila primerna za levičarja. Ko sem ga naslednjič srečal, mi je podaril unikatno kitaro. Zato ljubim Jimmyja." Poleg McCartneyja so se Buffettu poklonili še Eagles, Jon Bon Jovi, Sheryl Crow in Snoop Dogg. 62-letna Crow se je spomnila, kako jo je Buffett najel kot spremljevalno pevko, preden je zaslovela. "Povem vam, on je zame najlepša ilustracija tega, kaj pomeni biti živ in buden ter absolutno prisoten v vsakem trenutku," je povedala.

Na koncertu se je v posnetem sporočilu Buffettu poklonila tudi legendarna Dolly Parton: "Jimmy Buffet je bil moj dragi, dragi prijatelj. Kako velik človek je bil. Kako velik talent. Kako sladka, sladka duša." Na koncertu je igrala tudi Buffettova nekdanja skupina The Coral Reefer Band, člane pa je drugega za drugim občinstvu predstavil kar sam McCartney.