Priljubljeni Gibonni je svoj najnovejši album posnel med turnejo. Foto: www.giboni.htnet.hr
Priljubljeni Gibonni je svoj najnovejši album posnel med turnejo. Foto: www.giboni.htnet.hr
Na dvojnem albumu je 16 pesmi.

Gre za dvojni koncertni album, ki je bil posnet na turneji po izidu večkrat nagrajenega in odlično sprejetega albuma Unca fibre. Plošči prinašata vsaka po 8 skladb, razdeljene so na akustični in električni del.

Odmevni koncerti
Na spektakularnih in razprodanih koncertih od Pule, Zagreba, Ljubljane, Reke, Sarajeva, Splita, Osijeka in niza številnih drugih mest, je Gibonni iz nastopa v nastop snemal material za novi album. V nekaterih primerih gre za ekskluzivne intimne nastope pred dvesto obiskovalci v manjših dvoranah, nekatere skladbe pa so posneli na nastopih v velikih koncertnih dvoranah ali med koncerti na odprtem pred več tisoč glavo množico.

Stik s publiko
Na albumu poleg odličnega Gibonnijevega spremljevalnega benda sodelujejo tudi številni gosti, kot so Urban, Maya Azucena, Goran Bare in klapa Iskon. Vse skladbe z novega albuma bodo Gibonnijevim oboževalcem sicer znane, vendar so narejene z novimi aranžmaji in pogosto tudi z novimi, drugačnimi verzi. Kriterij izbire skladb ni bila klasična "best of" zbirka, saj bi bila to glede na pevčevo zbirko uspešnic skorajda nemogoča naloga. Namen albuma Acoustic/Electric je bil ujeti trenutke redko občutene popolne sinergije publike in izvajalca na koncertih.

O albumu Gibonni pravi : "Nekje jeseni 2006 sem ugotovil, da je treba koncerte posneti za vsako ceno. Kamera, magnetofon, mobitel, ni pomembno kako… Ker je veselje, energija in povezanost, ki se je čutila med menoj in publiko, nekaj, kar se dogaja zdaj in kdo ve, kdaj bo spet tako. Posneli smo nekaj akustičnih in 20 električnih koncertov, improvizirali, menjali, uživali. To ni best of, ni greatest hits, ampak nekaj povsem osebnega. Edini kriterij je bil, da smo uživali in to se sliši."