Foto: Reuters
Foto: Reuters

Letošnji izbor za oskarja za najboljšo pesem je eden izmed najkakovostnejših v zadnjih letih, pred kratkim pa so producenti Oscarcasta določili izvajalce, ki bodo na odru predstavili nominirane melodije. Med kandidati za trofejo na 96. podelitvi oskarjev, ki jo bo 10. marca vodil Jimmy Kimmel, bodo nastopili Jon Batiste, Becky G, Billie Eilish in Finneas O'Connell, Scott George in Osage Singers ter Ryan Gosling in Mark Ronson.

Oskar za najboljšo izvirno pesem je v zadnjih letih postal ena najbolj konkurenčnih kategorij na podelitvi oskarjev, saj je to eden najlažjih načinov za glasbenike, da dobijo želenega oskarja. Letos se je v ožji izbor uvrstilo 15 skladb, največ tri iz filma Barbika, dve pa sta bili nominirani za žlahtno nagrado.

Presenetljivo se med nominirance ni uspelo uvrstiti tretji skadbi iz filma Barbika, Dance The Night (za glasbo in besedilo so poskrbeli Caroline Ailin, Dua Lipa, Mark Ronson in Andrew Wyatt), ki so ji številni strokovnjaki napovedovali zanesljivo nominacijo, če ne celo zmage.

Nominiranci za najboljšo izvirno skladbo

The Fire Inside iz filma Flamin' Hot – izvaja Becky G (glasba in besedilo Diane Warren)

Skladba I'm Just Ken iz filma Babika – Izvajata Ryan Gosling in Mark Ronson (Glasba in besedilo Mark Ronson in Andrew Wyatt)

Skladba It Never Went Away iz filma American Symphony – izvaja Jon Batiste (Glasba in besedilo Jon Batista in Dan Wilson)

Skladba Wahzhazhe (A Song For My People) iz filma Killers of the Flower Moon – izvajajo Scott George in Osage Singers (glasba in besedilo Scott George)

Skladba What Was I Made For iz filma Babika – Izvajata Billie Eilish in Finneas O'Connell (glasba in besedilo Billie Eilish in Finneas O'Connell)