Foto: TV Slovenija/oddaja Glasbeni pozdrav
Foto: TV Slovenija/oddaja Glasbeni pozdrav

Osrednja gosta Andreja Hoferja v nocojšnjem Glasbenem pozdravu bosta Tjaša Hrovat Steklasa in njen mož Uroš, sicer avtor njunih uspešnic. Po letošnjem razprodanem koncertu v ljubljanskem Cankarjevem domu ju bomo tako lahko imeli priložnost nekoliko bolje spoznati. "Marsikaj novega, zabavnega boste izvedeli o meni, česar mogoče do zdaj še niste," pred oddajo pravi Tjaša in dodaja: "Sandi Morel mi je celo pesem napisal, lepo prosim."

Zakonca bosta sicer predstavila eno svojo pesem z novega albuma, ki še ni bila slišana na televiziji, napovedujeta.

V studiu 2 Televizije Slovenija se jima bo pridružil še Janez Per, nekdanji župan Mengša, sicer pa glasbenik, oče, kmet in izjemna osebnost, mojster baritona in nalezljivega nasmeha. Z Alpskim kvintetom se bližajo šestim desetletjem delovanja. V oddaji Glasbeni pozdrav je razkril marsikaj o pripravah na jubilej, o petju pri Perovih ter o spominu na očeta. "Zaupal vam bom tudi nekaj o svojem očetu, ki je bil kovač," namigne Per.

V glasbenem tercetu Alpskega kvinteta sodeluje tudi Oto Pestner, ki je lani praznoval 55 let solistične kariere. Oto bo zapel Vrača se pomlad, slovensko popevko 1977. Gledalci bodo lahko prisluhnili tudi izvrstnemu tenoristu Timu Ribiču in sopranistki Špeli Pokeržnik, ki sta združila klasično, operno, pop- ter ljudsko glasbo, ter mlademu in simpatičnemu članu ansambla Juretu Zajcu.