Koncert od doma je med prvimi priredila italijanska rockovska legenda Gianna Nannini, vsi oboževalci pa so ga lahko spremljali prek Instagrama.

Včeraj sta serijo brezplačnih koncertov na spletu, imenovanih Skupaj doma, zagnala Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Global Citizen.

Prvi je koncert na svojem domu organiziral Chris Martin, ki je pozval vse tiste, ki bi klepetali in poslušali glasbo, naj se mu pridružijo. Upal je, da bo s preostalimi člani skupine Coldplay predstavil nekaj pesmi, a na koncu je ostal sam, saj so kolegi iz skupine zaradi razvoja dogodkov obtičali v različnih državah.

Chris Martin je predstavil delček nove pesmi, ki je še v nastajanju, nato pa je zaigral uspešnice skupine Coldplay, kot so Viva La Vida, Trouble in Yellow.

Ob koncu je tudi najavil, kdo mu bo sledil danes – na svoj račun bodo prišli vsi oboževalci Johna Legenda.

Z akcijo Skupaj doma si prizadevajo, da bi povezali ljudi v času samoizolacije, ko se mnogi počutijo osamljene, obenem pa želijo pozvati ljudi, naj upoštevajo ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa.

Koncert je v svoji kleti priredil tudi country pevec Keith Urban, iz prve vrste pa ga je spremljala njegova žena, slavna hollywoodska igralka Nicole Kidman.