Glasbenica je videospot za skladbo How to be Lonely posnela pod taktirko Davida Meyersa, ki je med drugim v preteklosti sodeloval z Britney Spears in Billie Eilish.

"Resnično pametno je bilo, da je Dave želel posneti videospot, poln metafor. Video predstavlja mene, kako menjam kožo pred izidom novega albuma, ki je popolnoma drugačen od vsega, kar sem ustvarila do zdaj," je pojasnila glasbenica.

Ustvarjanje novih skladb ji je med drugim pomagalo preboleti konec zveze – pred kratkim se je namreč razšla z Raffertyjem Lawom (sinom Juda Lawa in Sadie Frost).

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Pesem govori o meni po koncu zveze, ko sem si mislila, da sem popolnoma sama in da je vse skupaj popolnoma grozno. Potem pa sem ustvarila to pesem in moje počutje je bilo resnično boljše."

Kot poroča The Rolling Stone, se je Ora ob izidu novega videospota dotaknila tudi trenutne situacije po svetu. "Zdi se, da zdaj vsi poskušamo ugotoviti, kako najti notranjo moč. Številni smo ločeni od svojih najbližjih in nismo vajeni biti sami. V času, ko se vse ostalo zdi popolnoma negotovo, upam, da poslušalcem pesem prinese olajšanje in občutek povezanosti. Skupaj nam bo uspelo prebroditi tudi to."

Za zvezo je bila usodna oddaljenost

Pevka se je sicer z Lawom zbližala v času, ko sta oba delala v Londonu, vendar sta si želela vzeti čas ter se izogniti prehitri zvezi.

"A nato je Rita ogromno časa preživela izven Velike Britanije in sta se drug od drugega oddaljila," je pred časom pojasnil vir blizu glasbenice in se s tem navezoval na čas, ko je v Los Angelesu okrevala po operaciji mandljev, medtem ko je bil Law v tistem času v Londonu.

Ora je nazadnje leta 2018 izdala album z naslovom Phoenix.