Paul Mccartney bo najstarejši glasbeni zvezdnik, ki bo stopil na glavni oder na Glastonburyju. Foto: Reuters
Paul Mccartney bo najstarejši glasbeni zvezdnik, ki bo stopil na glavni oder na Glastonburyju. Foto: Reuters

McCartney in Lamar sta dopolnila seznam nastopajočih na glavnem odru, na njem bosta nastopili tudi Billie Eilish in Diana Ross.

McCartney, ki je nazadnje nastopil na velikem Glastonburyju eta 2004, bi moral tam nastopiti leta 2020, ampak je bil ta odpovedan. "To, da bo Paul McCartney nastopil na našem festivalu, je sanjsko, velik trenutek v naši zgodovini," je dejala soorganizatorka festivala Emily Eavis, citira pa jo britanski BBC. "To nam pomeni vse na svetu," je dodala.

McCartney bo na oder stopil v soboto, 25. junija, teden dni po tem, ko bo dopolnil 80 let, s čimer bo postal najstarejši zvezdnik, ki bo nastopil na festivalu.

Billie Eilish je najmlajša zvezdnica, ki bo osrednje ime festivala. Nastopila bo v petek zvečer, Diana Ross v nedeljo popoldne in Kendrick Lamar pozneje istega večera.

Festival, ki poteka na velikem polju v jugozahodni Angliji, je predstavil svoj prvi plakat za letošnji dogodek s potrjenimi nastopi, med katerimi so tudi Arlo Parks, Wolf Alice, Sam Fender, Phoebe Bridgers, Megan Thee Stallion, Doja Cat in Herbie Hancock.

Nazadnje je festival potekal leta 2019. Medtem ko je bil tako leta 2020 kot 2021 odpovedan, maja lani pa je bil organiziran virtualni dogodek.