Na letošnjem Orto festu bodo med drugim nastopili tudi Hamo & Tribute 2 Love. Foto: BoBo
Na letošnjem Orto festu bodo med drugim nastopili tudi Hamo & Tribute 2 Love. Foto: BoBo

Do 27. aprila bomo lahko poslušali tako domača glasbena imena, teh se bo na odru zvrstilo 23, kot tudi 12 tujih glasbenih skupin in izvajalcev, nekaj pa bo tudi dvojnih koncertnih večerov.

Za otvoritveni večer so letos izbrali Gorana Bareta in Majke. Bare, gonilna sila zasedbe, je po besedah organizatorjev neuničljiv pesnik rock'n'rolla z velikanskim osebnim šarnom, ki bo na festivalu z močno odrsko karizmo predstavil zadnji studijski izdelek Nuspojave.

Že v petek pa bodo na oder stopili eni izmed bolj odmevnih tujih gostov, britanska Iron Maiden tribute zasedba Higher on Maiden, ki bo obiskovalcem predstavila vse največje uspešnice znane skupine.

Orto fest tudi priložnost za nove glasbenike

Po besedah organizatorja Andreja Ciuhe so v letošnjem letu sestavili dober repertoar s številnimi tako zvenečimi imeni kot tistimi, ki svoj prostor pod glasbenim soncem še iščejo ‒ med njimi sta denimo skupini Fed Horses in Lumberjack.

V sklopu festivala bo svojo 40. obletnico delovanja zaznamovala novomeška skupina Drevored, poseben program pa za Orto fest pripravljajo tudi Šank Rock in Zmelkoow.
Od bolj priznanih slovenskih glasbenikov boste lahko poslušali Demolition Group, Hamo & Tribute 2 Love ter skupini Bohem in Avven, The Stroj in novomeški rockerji Društvo mrtvih pesnikov pa bodo na isti dan zasedli obe koncertni prizorišči kluba.

Ritme reggaeja bodo predstavili Raggalution, urbane ritme pa skupina Borghesia. Po dolgem času bomo na odru lahko poslušali tudi Neisho, za repovski večer pa bo poskrbel Smaal Tokk.

Iz tujine na letošnji festival prihajajo Rambo Amadeus z zasedbo Five Winnetous, madžarski Tears of Kali, hrvaška zasedba Detour, ameriški Wrong in švicarski Coilguns, ljubitelji stare hrvaške pankovske scene pa se bodo razveselili skupine Valter svira Parafe z originalnim pevcem zasedbe Paraf.

Festival se bo letos zaključil 27. aprila z nastopoma hrvaških skupin Thee Melomen in Mojo Men From Mars.