Zasedba Majke je prejela največ porinov. Foto: Jure Henigsman
Zasedba Majke je prejela največ porinov. Foto: Jure Henigsman
Mišo Kovač
Mišo je dobil ugledno nagrado za več kot 40 let glasbenega delovanja. Foto: MMC RTV SLO

Ti imajo uspešnico leta in najboljši rockalbum Teške boje ter najboljšo interpretacijo skupine z vokalom, videospot in aranžma. Nagrad se je veselila tudi splitska hip-hop skupina TBF, katere album Pistaccio Metallic je postal album leta, zasedba pa je dobila tudi nagrado za klubski album leta.

Najboljšo moško izvedbo je imel Massimo za pesem Iz jednog pogleda, medtem ko je porina za najboljšo izvajalko dobila Tamara Obrovac z pesem Titanic/Tango ča ča ča. Massimo je za album Dodirni me slučajno prejel tudi nagrado za popalbum leta.

Tudi Psihomodopop so dobili dva porina, za koncertni album in videoprogram. Najboljši album alternativne glasbe imata Damir Urban in Stjepan Hauser, Urban & Hauser. Urban je delil porina za najboljšo vokalno sodelovanje s skupino Vatra v komadu Tremolo. Najboljši novi izvajalec je skupina Radio Luksemburg.

V kategoriji zabavne glasbe je porina za album Zar više nema nas dobila splitska klapa Cambi. Porina za življenjsko delo je dobila originalna šestčlanska zasedba skupine Time iz leta 1971, v kateri so bili tudi pevec Dado Topić, kitarist Vedran Božić in organist Tihomir Pop Asanović.

Institut hrvaške glasbe je podelil porina za življenjsko delo tudi znanemu skladatelju Stjepanu Mihaljincu in enemu najbolj priljubljenih hrvaških izvajalcev, 71-letnemu Matu Mišu Kovaču.

Med 19. podelitvijo porinov je na drugem koncu Reke potekala tudi manifestacija AntiPorin, na kateri so različne skupine, med katerimi so bili Brkovi, Teška industrija in Stampedo, predstavili svoj pogled na hrvaške diskografske nagrade.