Skupina se je po dolgih letih spet podala na turnejo. Foto: EPA
Skupina se je po dolgih letih spet podala na turnejo. Foto: EPA

Vodilni pevec Axl Rose, ki je sklenil turnejo s skupino AC/DC, tam je nadomestil pevca skupine Briana Johnsona, se je podal novemu glasbenemu izzivu nasproti. Tokrat se je na pot podal s kolegi iz skupine Guns N' Roses, in sicer v okviru turneje Not in This Lifetime.

Na koncertu v Detroitu so predstavili 24 skladb, med njimi nepozabne uspešnice Sweet Child O' Mine, November Rain, Chinese Democracy, Nightrain, Mr. Brownstone, Rocket Queen, koncert pa so sklenili s pesmijo Paradise City.

Nastopili bodo po več mestih v ZDA in v Kanadi, turnejo, na kateri pričakujejo okoli dva milijona obiskovalcev, pa bodo sklenili v San Diegu 22. avgusta.

Skupina se je pred začetkom turneje ogrevala na manjših koncertih v Los Angelesu in Las Vegasu, pa tudi na glasbenem festivalu Coachella.

Slash in Axl skupaj na odru
Oboževalci so bili prepričani, da Slasha in Axla na istem odru ne bodo nikoli več videli, zato ni čudno, da so turnejo poimenovali Not In This Lifetime (Ne v tem življenju).

Rosu, Slashu in Duffu McKaganu so se na turneji pridružili še dolgoletni član skupine Dizzy Reed, kitarist Richard Fortus, bobnar Frank Ferrer in Melissa Reese.