Pevka je že od otroštva predana glasbenica, ki ji ni tuj noben žanr, kar se lepo izraža v njeni glasbi. Foto: EPA
Pevka je že od otroštva predana glasbenica, ki ji ni tuj noben žanr, kar se lepo izraža v njeni glasbi. Foto: EPA
Zaz
Trenutno je eden izmed najbolj vročih izvoznih 'artiklov' iz Francije. Foto: EPA

Francozinja Isabelle Geoffroy, ki jo je glasbeni svet spoznal pod umetniškim imenom Zaz, je prvič nase opozorila z uspešnico Je veux (ki je končala na njenem prvencu iz leta 2010).

Glasbeno znanje je črpala dobesedno iz vseh kotov ulic. Med drugim je pela na ulicah pariškega Montmartra in, kot je nekoč priznala, je bil njen "rekordni zaslužek 450 evrov v eni uri". V povprečju je dobila od vsakega poslušalca od 20 do 30 evrov.

Po nekaj uspešnih nastopih po svetu leta 2009 se je vrnila na ulice Montmartra, kjer se najbolje počuti. Nato je revija Telerama maja 2010 napovedala: "Že nekaj tednov se širijo govorice: Zaz ima sveti glas in bo postala odkritje tega poletja." Nekaj dni pozneje je pevka izdala svoj prvenec, ki ga je poimenovala kar Zaz in se podpisala tudi kot (so)avtorica besedil.

Njeno glasbo so sprejeli po vsem svetu, še posebej priljubljena je postala v Srbiji, kar se vidi po komentarjih pod njenimi videospoti na portalu YouTube. Nad njo pa so navdušeni tudi v drugih balkanskih državah.

Kako se bo odrezala v Sloveniji, pa boste lahko presodili 12. maja.