Iron Maiden se vračajo na evropske odre. Foto: EPA
Iron Maiden se vračajo na evropske odre. Foto: EPA

Kot je povedal Bruce Dickinson, skladba El Dorado napoveduje prihajajoči album The Final Frontier. Oboževalci si jo lahko brezplačno naložijo z njihove uradne spletne strani. "Ker je skladba del naše turneje Final Frontier, smo se želeli zahvaliti našim oboževalcem na način, da jim podarimo to skladbo še pred izidom albuma," je dejal.

Vrnitev v studio iz 80.
V začetku letošnjega leta so se angleški heavy metalci v Nassau ponovno združili s svojim dolgoletnim producentom Shirleyjem Cavemanom Kevinom. Album so nato dokončali v Los Angelesu. "Studio je imel podobno energijo in je ostal točno tak, kot je bil leta 1983, popolnoma nič se ni spremenilo! Tudi poškodovano stikalo v kotu …ista preproga … pravzaprav je bilo že malce strašljivo. No, mi smo se počutili zelo sproščeno v tako poznanem okolju in mislim, da se to tudi pozna v sami glasbi in atmosferi albuma," je obujal spomine na čas snemanja albumov Piece Of Mind (1983), Powerslave (1984) in Somewhere In Time (1986) Dickinson.

Na albumu je deset skladb, ki jih člani (Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers, Steve Harris in Nicko McBrain) že predstavljajo na svetovni turneji. Ta se je v začetku preteklega meseca začela v Dallasu. Po 25 koncertih v ZDA in Kanadi pa Iron Maiden konec tega meseca pridejo tudi v Evropo. Začli bodo 30. julija v Dublinu, nam najbližje pa bodo na Madžarskem na festivalu Sziget (14. avgusta) in v Italiji v Vidmu (17. avgusta).