Oboževalci Iron Maiden prihajajo v Gradec. Foto: EPA
Oboževalci Iron Maiden prihajajo v Gradec. Foto: EPA
Motörhead
Lemmy se vrača v neposredno bližino Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na prizorišču, ki je vedno bolj opevano po svoji edinstvenosti in lepoti, obiskovalec ne dobi tipičnega festivalskega občutka. In zato organizatorji festivala vedno bolj poudarjajo, da sta dva dneva na festivalu kot male počitnice v raju. Letos bo festival potekal med 21. in 22. junijem. Na oder pa prihajajo legende metala, kot sta Iron Maiden in Motörhead, ki so decembra lani napolnili ljubljansko Halo Tivoli.

Prvi festivalski dan bo osrednje ime heavy metalska zasedba Iron Maiden. Postavo pa bosta med drugim nadgrajevali metalski alternativci Stone Sour in Newsted - nova skupina nekdanjega basista Metallice, Voivod in Flotsam and Jetsam Jasona Newsteda. Sobota bo rezervirana za ameriške nu-metalce Limp Bizkit in za Lemmyjevo druščino. Prihajajo pa tudi ameriški thrash metalci Slayer.

Omenjenim imenom pa se bodo pridružili še Behemoth, Dillinger Escape Plan, Ghost, Marrok, Voodoo Six, Oomph!, Eisbrecher, Mnemic, Rohstoff in Parazite X.

Festival v Gradcu pa bo le eden v vrsti "ogrevalnih" pred poslastico v Tolminu - MetalDays, ki bo potekala med 21. in 27. julijem.