Na čelu Editorsov stoji izjemno ekspresivni Tom Smith. Foto: MMC RTV SLO/Ana Jurc
Na čelu Editorsov stoji izjemno ekspresivni Tom Smith. Foto: MMC RTV SLO/Ana Jurc
Najuspešnejši koncert lanske Itakove trilogije je bil tisti od Florence And The Machine v Kinu Šiška. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Britanska indie rock skupina bo v ljubljanskih Križankah nastopila v sklopu festivala Itak Džafesta, tudi tokrat pa bodo karte ugodnejše za tiste, ki imajo Mobitelov paket Itak.

VSTOPNICE:
ITAK vstopnice bodo na voljo od 15. junija dalje po 10 evrov, vsakemu itakovcu pripadata največ dve vstopnici. Vstopnice za neitakovce bodo na voljo s 15. avgustom.
Najbolj zagreti naročniki Itak bodo imeli možnost osvojiti tudi 100 brezplačnih vstopnic za Itak festival – s sodelovanjem v programu Itak Flike. Več na spletni strani Itak Džafesta.

Začetek simbiotične naveze največjega slovenskega mobilnega operaterja in sodobnih izvajalcev alternativnejše glasbe sega v leto 2009, ko so na hipodrom Stožice pripeljali lasvegaško skupino The Killers.
Hipodromska lokacija se je takrat vseeno izkazala za preambiciozno, zato so prihodnje leto stvar racionalizirali in jo razdelili v tri dele.

Konec maja je tako Kino Šiška razprodala in navdušila rdečelasa Britanka z angelskim glasom, Florence Welch (Florence and the Machine), junija je v Križankah svoj šov priredila Beth Ditto z Gossip, oktobra pa bi morali v Šiško priti Goldfrapp, a so koncert v zadnjem hipu odpovedali zaradi bolezni Alison Goldfrapp. Namesto njih je nato februarja v Šiški nastopil britanski soul raper Plan B.

Ljubljenci kritikov
Selitev koncertov na manjše, intimnejše lokacije se je izkazala za uspešno formulo, ki jo bodo ponovili tudi letos. Editorsi naj bi kot "headlinerji" nastopili v sklopu enodnevnega festivala, a ostala imena za zdaj ostajajo še skrivnost.
Sicer pa je štiričlanska zasedba v svoji skoraj desetletje dolgi karieri prodala že na milijone albumov, poskrbela pa je za take uspešnice, kot so Munich, Bones, All Sparks, Smokers Outside the Hospital Doors, An And has a Start, Racing Rats, Papillon in You Don't Know Love.

S svojimi tremi albumi so navdušili kritike, razprodali turneje in si prislužili številne nagrade. Prispevali so tudi za soundtrack za vampirsko franšizo Somrak. Trenutno pripravljajo svoj četrti studijski album.
K. S.