Člani zasedbe Eargonauts živijo in ustvarjajo v Amsterdamu. Foto: EYEloneah photography
Člani zasedbe Eargonauts živijo in ustvarjajo v Amsterdamu. Foto: EYEloneah photography

Prva vrsta je tedenska oddaja na Prvem programu Radia Slovenija. Vsak teden se v studiu 13 v živo predstavijo zelo različni glasbeniki. Zaradi trenutnih razmer v sodelovanju z glasbeniki ustvarjalci Prve vrste pripravljajo oddajo iz domače karantene. Tokrat je v oddaji gostovala mednarodna zasedba Eargonauts.

Kitarist Ante Medić, bobnar Domen Cizej, saksofonist Andrea Leone in basist Dean Montanaro živijo in ustvarjajo v Amsterdamu ter že dve leti igrajo združeni pod imenom Eargonauts. Mnogi jih označujejo kar za sodoben džezovski kvartet, vendar njihova glasba vključuje tudi elemente tehna, elektronike in številnih drugih glasbenih zvrsti. Od nastanka so nastopili na številnih mednarodnih kot tudi domačih odrih ter festivalih, med njimi tudi: Ujazz Fest (Nizozemska), Crossover Fest (Hrvaška) in domač Kamfestu.

Lani so izdali svoj prvenec, ki so ga poimenovali Eargonauts, danes pa so v Prvi vrsti premierno predstavili novo skladbo Pjesmica za Valentinu.

V preteklih tednih so svoje videonastope iz karantene že pripravili The Oakleys, Emkej in Muzičari, Bowrain ter duo freekind., z naslednjim tednom pa se Prva vrsta ponovno vrača v studio, kjer bosta v torek ob 12.15 v živo nastopila Hostnik pa Krečič.

Eargonauts iz domače karantene