Še vedno energični Mick Jagger. Foto: Reuters
Še vedno energični Mick Jagger. Foto: Reuters

Kako se počuti Mick Jagger, ko je pri 80 letih spet na turneji, kjer poje, pleše in se razmetava po stadionskih koncertnih odrih? "Kot bi bil na odru pri 78 letih," se je frontman skupine Rolling Stones, ki navdušuje občinstvo že več kot šest desetletij, dan po nabito polni predstavi v Bostonu pošalil za Reuters.

"Potrebovali smo nekaj nastopov, da smo prišli v ritem, zdaj pa smo v njem," je o poteku koncertov dejal Jagger in dodal, da se počuti dobro. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je zapel "What a Drag it is Getting Old" (Kako zoprno se je starati), toda Jagger, ki bo 26. julija dopolnil 81 let, se še vedno veseli in ne namerava kmalu končati bogate glasbene kariere.

Jagger je v intervjuju dejal, da bo skupina zdaj na turneji Hackney Diamonds potovala po ZDA in bo prihodnje leto iskala priložnosti za igranje tudi v drugih državah. "Razmislili bomo o teh ponudbah, kam bomo šli in kje bo zabavno. Lahko je Evropa, lahko Južna Amerika, lahko kjer koli."

Kmalu nov album?

Jagger je tudi dejal, da bodo Stonesi verjetno kmalu izdali več nove glasbe. Trenutna turneja je poimenovana po kritično hvaljenem albumu, ki so ga Stonesi izdali oktobra lani, prvem novem materialu britanskih rockerjev po kar osemnajstih letih. Na vsakem postanku turneje Jagger še vedno zlahka več kot dve uri obvladuje oder s kolegoma iz skupine, 80-letnim Keithom Richardsom in 77-letnim Ronniejem Woodom. Oboževalci pravijo, da Jagger še vedno zagotavlja živahen nastop, poln vrtenja, teptanja, tekanja in njegovega svetovno znanega "bahanja".

New York Times je v recenziji z naslovom "The Rolling Stones res morda nikoli ne bodo ugasnili" dejal, da je Jagger na nastopu na nogometnem stadionu v New Jerseyju z nočjo postajal bolj energičen. Kako pa zvezdnik še vedno najde energijo, da počne to, kar mu gre najbolje od rok? "Preprosto uživam," je dejal Jagger. "Res, to je odgovor. Preprosto rad to počnem. Ko vidiš, da se imajo v občinstvu dobro, ti to da veliko energije." Dodal je, da ostaja v formi tako, da vsak teden opravi dve plesni vaji in nekaj treningov v telovadnici. Njegov oče je bil učitelj telesne vzgoje, pevec pa je svoje dobro zdravje pogosto pripisoval genetiki.

Uživa tudi v snemanju filmov

Poleg večnih uspešnic Stonesi odigrajo približno štiri pesmi tudi z novega albuma Hackney Diamonds. Seznam prilagodijo za vsak nastop posebej. Zdi se, da so oboževalci sprejeli novo glasbo, je dejal Jagger. V množici vidi ljudi, ki pojejo besedila najbolj svežih skladb. "Imamo veliko več novih skladb, zato mislim, da bomo kmalu pripravljeni, da naredimo še en album," je zaupal jekleni zvezdnik.

Poleg glasbe Jagger producira film o ljubezenski zgodbi med džezovskim glasbenikom Milesom Davisom ter francosko igralko in pevko Juliette Greco in filmsko priredbo igre The Real Thing britanskega dramatika Toma Stopparda. Jagger se je v svoji karieri na filmskem platnu pojavil v približno ducat filmih in televizijskih oddajah in dejal, da bi rad še več igral. "Če sem iskren, res ne dobim toliko zanimivih ponudb," je povedal in dodal, da uživa v tem delu zabavne industrije.