Beyonce spada med največkrat nagrajene pop zvezdnike. Foto: Reuters
Beyonce spada med največkrat nagrajene pop zvezdnike. Foto: Reuters

V čebeljem panju (Beyhive - skupina najbolj zvestih privržencev pevke) oboževalcev kraljice glasbe R&B Beyonce je nemirno – 48 ur pred uradnim izidom naj bi na družbena omrežja namreč pricurljalo nekaj vsebine z novega albuma Renaissance, kar pa je močno razburilo ljubitelje pevkine glasbe. Datoteke, ki naj bi nedvomno zvenele kot tiste z novega albuma, so preplavile splet. Prav tako so zaokrožila poročila o tem, da je plošča v predprodaji že na voljo na evropskem trgu. Nekateri ogorčeni oboževalci so pozvali druge, naj ne poslušajo in ne delijo skladb z nove plošče.

Težave tudi pri starejših albumih

Težko pričakovani album, ki je buril duhove vse od izida prve skladbe Break My Soul, je prvi po plošči Lemonade iz leta 2016. "Ustvarjanje tega albuma mi je dovolilo sanjati in pobegniti v težkih časih, ki jih preživlja svet. Zaradi albuma sem se počutila svobodno in avanturistično v času, ko se nič ni premaknilo. Ustvarila sem si prostor, v katerem sem se počutila varno in kjer ni obsojanja, prostor, kjer sem lahko zakričala in se počutila svobodno," je na Instagramu o albumu zapisala pevka.

Beyonce je imela že v preteklosti težave z nenadzorovanimi izidi albumov. Leta 2011 je namreč plošča 4 po spletu zaokrožila kar tri tedne pred predvidenim datumom.