Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jon Bon Jovi je v pogovoru na konferenci Pollstar Live! spregovoril o težavah z glasom. Povedal je, da je zaradi težav imel veliko rekonstruktivno operacijo na glasilkah, in dodal, da je zaradi slabe gibljivosti glasilk potreboval medializacijo. " V zadnjem desetletju se je bilo zelo težko boriti z nečim, kar je bilo zunaj mojega nadzora. Močna glasilka je dobesedno jemala tisto, kar je ostalo od šibke. Zato so mi vstavili plastični vsadek, ki ga imam že dve leti. Rehabilitacija še vedno traja, a sem zelo blizu," je še povedal občinstvu in dodal, da je to velikokrat posledica razvpitega, s prepovedanimi snovmi prepojenega življenjskega sloga zvezdnikov, a obenem zatrdil, "da je edina stvar, ki jo je kadar koli dal v svoj nos, bil lasten prst."

Rekonstrukcijska operacija glasilk

Rekonstrukcijska operacija glasilk je kirurški postopek, ki se izvaja za obnovo ali izboljšanje delovanja glasilk. Ta vrsta operacije se običajno izvede pri ljudeh, ki imajo težave s poškodbami ali prirojenimi nepravilnostmi v grlu, ki vplivajo na delovanje njihovih glasilk in s tem na sposobnost govorjenja.

Med rekonstrukcijsko operacijo glasilk kirurgi popravijo poškodovane glasilke, odstranijo tumorje ali vozličke, presadijo tkivo ali uporabijo implantate za izboljšanje vibracij glasilk.

Pred tednom dni je Jon Bon Jovi nastopil na gala dobrodelni prireditvi MusiCares Person of the Year, ki je potekala v kongresnem centru v Los Angelesu. Jovi je bil na dogodku nagrajen tako za svoje prispevke h glasbi kot za človekoljubno delo. Občinstvu je predstavil novo pesem skupine Bon Jovi Legendary, preden se mu je na odru pridružil Bruce Springsteen, s katerim sta odigrala uspešnico zasedbe iz leta 2006 Who Says You Can't Go Home, nato pa še Springsteenov hit The Promised Land. Pred nastopom se je šušljalo, da naj bi se zasedbi vnovič pridružil nekdanji legendarni kitarist Richie Sambora, a se govorice niso uresničile.