Pesem Sorry je sicer na YouTubu že presegla 1,42 milijarde ogledov. Foto: Reuters
Pesem Sorry je sicer na YouTubu že presegla 1,42 milijarde ogledov. Foto: Reuters

Casey Dienel, ki je bolj znana pod imenom White Hinterland, je vložila tožbo proti Bieberju zaradi kršenja zakona o avtorskih pravicah. Iz njene skladbe Ring the Bell naj bi vzel en del ter ga povsem prekopiral v Sorry.

Med obtoženimi sta se znašla tudi producent Skrillex in založba Vivendi' Universal Music Group. Dienel trdi, da ima skladba iz albuma Purpose identične karakteristike kot njena skladba - pri tem se osredotoča predvsem na prvih osem sekund, ki se v skladbi ponovijo še več kot petkrat.

Z Bieberjem je poskušala govoriti in doseči dogovor, a se glasbenik o tem z njo sploh ni želel pogovarjati. Pismo so mu takoj po izidu skladbe poslali tudi njeni odvetniki, a se ni odzval. Zdaj v tožbi zahteva celoten profit, ki ga je glasbeniku prinesla sporna uspešnica.

"V Ring the Bell sem vložila vse, kar imam," je Dienel zapisala na svojem profilu na Facebook. "Celo Rolling Stone je pesem označil za eno izmed svojih najljubših," je dodala. "Vedno sem se trudila, da bi ohranila ustvarjalno neodvisnost, zato sem bila resnično šokirana, ko je nekdo kar ukradel moje delo."

"Zdi se mi nujno, da se postavim za svojo glasbo in umetnost," je zaključila.