Najbolj zadovoljni naj bi bili sicer ljudje, ki med
Najbolj zadovoljni naj bi bili sicer ljudje, ki med "dejanjem" poslušajo klasično glasbo. Foto: Pixabay

Spletna storitev za zdravnike in recepte ZipHealth je več kot 1000 ljudi anketirala o njihovem spolnem življenju in izbiri glasbe. 47 odstotkov vprašanih je dejalo, da med spolnostjo redno poslušajo glasbo, kar 68 odstotkov ljudi, ki poslušajo glasbo med spolnim odnosom, pa pravi, da pomaga zmanjšati živčnost glede spolne uspešnosti. 63 odstotkov jih meni, da poslušanje glasbe med spolnim občevanjem bistveno podaljša njegovo trajanje.

Z vidika "uspešnosti" študija razkriva, da sicer ljudje, ki med seksom poslušajo hiphop oziroma rap, "zdržijo" najdlje – v povprečju 31,5 minute. Manjšo srečo imajo tisti, katerih glasbena izbira je elektronska glasba (EDM) – povprečno trajanje spolnega odnosa v tem primeru je 27,2 minute.

Tisti, ki so med spolnostjo poslušali glasbo, so na splošno bolj zadovoljni s svojim spolnim življenjem in so seksali pogosteje kot tisti, ki je niso. Najbolj zadovoljni naj bi bili sicer ljudje, ki med "dejanjem" poslušajo klasično glasbo.

ZipHealth je obenem analiziral tudi sezname predvajanja na Spotifyu, ki vsebujejo besede seks, seksanje in ljubiti se, pa tudi BDSM in nezaščiteni seks. Našteli so 148 seznamov s kar 11.267 skladbami. Ugotovili so, da je v spalnici najbolj priljubljena zvrst glasbe pop. Sledita ji hiphop oziroma rap na drugem mestu in R & B oziroma soul na tretjem mestu.

Na omenjenih seznamih predvajanja kot najbolj priljubljena kraljuje pesem Super Freaky Girl pevke Nicki Minaj, poroča Euronews.

Anketiranci si za bolj romantično in vroče vzdušje najraje sicer zavrtijo kanadskega izvajalca The Weeknda. Ta se namreč v deseterici najbolj priljubljenih pesmi za poslušanje med intimnimi dejanji lahko podpiše pod kar štiri pesmi. Njegovi pesmi The Hills in Often sta se uvrstili na drugo in tretje mesto lestvice.

Poleg The Weeknda se najpogosteje na seznamih predavanja, ki vključujejo ključno besedo seks, pojavita tudi Ye (nekdaj znan kot Kanye West) in metalskupina Deftones. Ta se prav tako uvršča med prvih pet najbolj priljubljenih izvajalcev na seznamih predvajanja, ki vključujejo ključno besedo BDSM. Na teh sicer prevladuje zasedba Nine Inch Nails.

Študija je tudi razkrila, da ljudje, ki imajo fetiš ali so sodelovali v trojčku, običajno poslušajo heavy metal – v 72 odstotkih oziroma 54 odstotkih primerov. Medtem naj bi 88 odstotkov tistih, ki imajo avanturo za eno noč, imeli raje folkglasbo. Ljudje, ki jokajo med seksom, dajejo prednost reggaeju kot glasbeni zvrsti (posluša ga 38 odstotkov takih oseb). Več kot polovica tistih, ki jim je pri srcu seksati v javnosti, pa to počnejo večinoma ob zvokih hiphopa in rapa.

Še ena zanimiva ugotovitev raziskave je, da so trije odstotki vprašanih med spolnim odnosom nosili brezžične slušalke.

Najbolj priljubljene pesmi za intimnost na seznamih predvajanj

1. Nicki MinajSuper Freaky Girl
2. The WeekndThe Hills
3. The Weeknd - Often
4. The WeekndCall Out My Name
5. Nine Inch NailsCloser
6. Two FeetLove Is A B***h
7. The WeekndEarned It
8. Ty Dolla $ign, The Weeknd, Wiz Khalifa, DJ MustardOr Nah (Remix)
9. Two FeetI Feel Like I’m Drowning
10. JeremihBirthday Sex

Najbolj priljubljeni izvajalci na seznamih predvajanj za poslušanje med seksom

1. The Weeknd
2. Kanye west
3. Deftones
4. Drake
5. Lana Del Rey
6. Kendrick Lamar
7. Tyler, The Creator
8. Rihanna
9. Taylor Swift
10. Doja Cat

Najbolj priljubljene glasbene zvrsti na seznamih predvajanja

1. Pop
2. Hip-hop/rap
3. R & B/soul
4. Indie rock
5. Alternativa
6. EDM
7. Heavy metal
8. Klasični rock