Riley Keough in Sam Claflin kot protagonista zasedbe Daisy Jones & The Six. Foto: IMDb
Riley Keough in Sam Claflin kot protagonista zasedbe Daisy Jones & The Six. Foto: IMDb

Serija, ki jo lahko spremljate na Amazon Primu, pod drobnogled postavlja izjemno uspešno fiktivno rockovsko zasedbo iz 70. let, ki jo ogrozijo notranji razkoli, mamila in prepovedane romance med člani skupine. Vsaka podrobnost z zasedbo Fleetwood Mac je zgolj naključna.

Skupini Daisy Jones & The Six so življenje vdihnili Riley Keough, Sam Claflin, Suki Waterhouse, Will Harrison, Josh Whitehouse in Sebastian Chacon, serija pa je posneta po knjižni uspešnici istega naslova avtorice Taylor Jenkins Reid iz leta 2019.

Album Aurora je na prvem mestu lestvice iTunes.
Album Aurora je na prvem mestu lestvice iTunes.

Roman je naglo postal prava senzacija, v svoj knjižni klub ga je uvrstila Reese Witherspoon, njena produkcijska hiša Hello Sunshine pa je tudi odkupila pravice za TV-predelavo.

Serija je poleg nekaj odličnih predstav z Elvisovo vnukinjo Riley Keough predvsem rodila tudi album “Aurora”, ki se je na vrh iTunesov prebil takoj po izdaji 2. marca – že dan pred premiero serije.

“Končno imamo Auroro. Osupljiv, nostalgičen, brezčasen album, ki zajame vso dramo, patos in koprnenje zenita in zatona skupine hkrati," je dejala Reid. “Posnetek časa, omamen in nevaren. Tisti slastni trenutek, za katerega veš, da ne more trajati. Daisy Jones and The Six so resnični. In so boljši kot v mojih najbolj norih sanjah.”

V romanu fiktivni rockovski kritik Nick Harris album zasedbe opiše kot "album, ki ga lahko vrtiš na zabavi. Album, ob katerem se omamiš. Album, ki ga lahko vrtiš, ko divjaš po avtocesti."

Riley Keough pred vlogo Daisy Jones nikdar ni pela – čeprav je bil njen dedek Elvis Presley, njena mama pa Lisa Marie Presley. Foto: IMDb
Riley Keough pred vlogo Daisy Jones nikdar ni pela – čeprav je bil njen dedek Elvis Presley, njena mama pa Lisa Marie Presley. Foto: IMDb

Z Elvisovo vnukinjo na slepo

Za potrebe serije se je priznani tekstopisec, producent in instrumentalist Blake Mills, ki je med drugim sodeloval z Bobom Dylanom in Fiono Apple, povezal z znanimi glasbeniki, kot so Phoebe Bridgers, Marcus Mumford in Jackson Browne. Ekipa je kot vir navdiha vzela besedila pesmi iz knjige in ustvarila 11 skladb, ki so končale na albumu Aurora, pa tudi druge, ki se vrtijo v desetih epizodah serije.

Daisy Jones & The Six močno spominja na dramo znotraj zasedbe Fleetwood Mac. Foto: IMDb
Daisy Jones & The Six močno spominja na dramo znotraj zasedbe Fleetwood Mac. Foto: IMDb

A eno je bilo spisati skladbe, drug zalogaj pa usposobiti igralce, da se predstavijo kot verodostojni rockovski zvezdniki. V vlogi frontmanov zasedbe nastopata Claflin in Keough (vnukinja Elvisa Presleyja in hčerka pokojne Lise Marie Presley), a sta oba priznala, da nista do tedaj nikdar pela profesionalno.

Ustvarjalci serije so zato celotno zasedbo poslali za 18 mesecev na priprave v glasbeni tabor.

“Govorili smo z Riley in bili po pol ure odločeni, da je rojena za vlogo," je za The Post povedal soavtor serije Scott Neustadter. “Ampak ob vsem njenem družinskem zaledju nam je dejala, da mora biti iskrena z nami in priznati, da ni nikdar pela razen pod prho, pa še to zanič. Posledično je bila odločitev zanjo drzno dejanje.”

Igralci so vsak dan po več ur vadili glasbila, se učili muziciranja in izpopolnjevali svoj odrski nastop. “Naše stališče je bilo, da ne glede na to, kako čudovito je videti kulisa in kako dobro je zrežiran posamezen prizor, če vas ne moremo prepričati, da so Daisy Jones & The Six resnična zasedba, nismo naredili ničesar," je povedal Neustadter za Los Angeles Times.

Nekateri od zvezdnikov serije, vključno s Keough, so namignili, da bi Auroro lahko popeljali na koncertno turnejo.