Arcade Fire so morda ljubiteljem glasbe na tej strani Atlantika še najbolj znani. Foto:
Arcade Fire so morda ljubiteljem glasbe na tej strani Atlantika še najbolj znani. Foto:

O zmagovalcu bo odločalo 200 glasbenih novinarjev in drugih glasbenih strokovnjakov. Ne glede na žanr, ki ga gojijo, in ne glede na število prodanih plošč bodo morali upoštevati predvsem umetniške dosežke glasbenikov. Letos so se v ožji izbor, torej med deset najboljših, prebili Arcade Fire z albumom Neon Bible, The Besnard Lakes s ploščo The Besnard Lakes Are The Dark Horse in Leslie Feist z albumom The Reminder. Mnogi menijo, da bo žirija prav med temi tremi izbrala najboljšega med najboljšimi.

Seveda pa na zmago potihoma upajo tudi The Dears (Gang Of Losers), Julie Doiron (Woke Myself Up), Junior Boys (So This Is Goodbye), Miracle Fortress (Five Roses), Joel Plaskett Emergency (Ashtray Rock), Chan VanGaalen (Skelliconnection) in Patrick Watson z albumom Close to Paradise.

Zmagovalec, ki bo prejel nagrado 20 tisoč dolarjev, bo 24. septembra razglašen na slovesnosti v Torontu. Glasbene nagrade polaris, ki so jih začeli podeljevati lani, mnogi primerjajo z britanskimi glasbenimi nagradami mercury music prize.