Kanye West devetega studijskega albuma ni končal v roku, zato je izid premaknil na 23. november. Foto: EPA
Kanye West devetega studijskega albuma ni končal v roku, zato je izid premaknil na 23. november. Foto: EPA
Glasbenik je večkrat javno podpiral ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Foto: Reuters

Album je naslovil Yandhi, a je priznal, da mu ga ni uspelo pravočasno končati oziroma mu je ekipa namignila, da še ni pripravljen za izdajo, zato ga oboževalcem ni predstavil ob predvidenem datumu. Tako je zdaj napovedal, da se odpravlja v Afriko, kjer ga namerava dokončati. "Mikrofon moram imeti nekje na odprtem, da lahko med snemanjem poslušam naravo. To energijo sem čutil, ko sem bil v Chicagu. Vrniti se moram h koreninam."

Nov datum za predvideno izdajo albuma je postavil na 23. november, dodal pa je, da se je začel poigravati z zvoki, ki "jih še nikoli do zdaj niste slišali, in se ukvarjati s koncepti, o katerih se ljudje ne pogovarjajo".

"Imamo koncepte, v sklopu katerih govorimo o telesnem sramotenju in o tem, da se ženske obravnavajo glede na to, s koliko ljudmi so bile v postelji."

Poleg tega pa je še obrazložil trditev, s katero je pred kratkim vznemiril javnost, in sicer, da bi iz ameriške ustave morali izbrisati 13. amandma, s katerim so odpravili suženjstvo. "Zarekel sem se, ko sem rekel, da je to treba izbrisati. Lahko bi ga zgolj malenkost popravili." Potem pa se je z obrazložitvijo navezal na delo v ameriških zaporih, kjer zaporniki delajo za plačilo osmih centov tedensko, delajo pa za podjetja, ki so v zasebni lasti, še poroča BBC.

To pa ni bil edini incident, s katerim je glasbenik vznemiril ameriško javnost. To je storil tudi z odkritim podpiranjem Donalda Trumpa in s tem, ko je izjavil, da je suženjstvo izbira temnopoltih. Tudi takrat si je pozneje prizadeval popraviti nastalo škodo. Na družbenih omrežjih je namreč zapisal, da s svojo izjavo ni nikakor želel povedati, da so ljudje v preteklosti sužnji postali po lastni volji. "Čeprav nas je bilo, številčno gledano, več, se zaradi miselne omejenosti takšnemu sistemu nismo uprli."